Max Mosley, fostul şef al Formulei 1, s-a împușcat după ce a fost diagnosticat cu cancer în fază terminală. În vârstă de de 81 de ani, britanicul suferea de dureri debilitante. Acesta și-a împărtășit planurile, a luat o ultimă masă cu soția sa și a scris un bilet de adio, informează BBC. Fiona Wilcox, medicul legist principal a concluzionat că este vorba despre o sinucidere, spunând că a fost convinsă că Max Mosley a intenționat să se sinucidă.
Max Mosley a dezvoltat în 2019 un limfom difuz cu celule B mari, un cancer care afectează celulele imunitare. După ce a epuizat toate opțiunile de tratament, medicii i-au spus că probabil avea o speranță de viață foarte limitată și a fost mutat la îngrijire paliativă.
Familia sa a declarat la vremea respectivă că Max Mosley, în vârstă de 81 de ani, fiul cel mai tânăr al proeminentului fascist britanic Oswald Mosley, din anii ’30, a murit după o lungă luptă cu cancerul. Presa britanică a declarat că ancheta Westminster Coroner’s Court a arătat că MAx Mosley a fost informat că mai are doar câteva săptămâni de trăit. Un vecin şi menajera sa au chemat serviciile de urgenţă după ce au găsit un bilet pe uşa dormitorului său pe care scria „Nu intraţi, sunaţi la poliţie!”.
În noaptea dinaintea morții sale, Max Mosley și-a contactat asistentul personal pentru a-i spune despre decizia sa de a se sinucide. Acesta nu a putut fi convins să renunțe, iar un bilet de adio a fost găsit a doua zi. Medicul legist principal a înregistrat drept cauză a morții o rană prin împușcare, adăugând că un factor care a contribuit la moartea „unui om remarcabil” a fost cancerul.
„Sunt, de asemenea, pe deplin convinsă că domnul Mosley nu ar fi întreprins această acțiune dacă nu ar fi avut limfomul terminal dureros și debilitant”, a declarat Fional Wilcox.
Max Mosley a condus FIA, organismul care guvernează sporturile cu motor, din 1993 până în 2009. Acesta a inițiat ample reforme ale procedurilor de siguranță în Formula 1 după moartea lui Ayrton Senna în 1994. La aflarea veștii morții sale, fostul șef al Formulei 1, Bernie Ecclestone, a declarat că a fost „ca și cum aș fi pierdut un frate. A făcut, o mulțime de lucruri bune nu doar pentru motorsport, ci și pentru industria (auto). A fost foarte bun în a se asigura că oamenii construiesc mașini sigure”.