„Potrivit datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene până la ora 16.00, numărul elevilor prezenţi a fost de 17.548. Dintre aceştia, doi candidaţi au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă penalizate ca atare de regulamentele în vigoare. Astfel, într-un centru de examinare din judeţul Neamţ, un elev a încercat să folosească telefonul mobil, în timp ce un alt elev (judeţul Călăraşi) a recurs la mijloace auxiliare interzise de metodologia examenului de bacalaureat. În total, în cele trei zile ale acestei probe au fost eliminaţi 16 elevi„, se arată într-un comunicat, miercuri seară, de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).
Tot miercuri, în cadrul Bacalaureatului a început evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, care va avea loc până în 15 iunie. Pentru susţinerea acestei probe au fost prezenţi 4.492 candidaţi, toţi finalizând examinarea fără incidente, respectiv nefiind niciun eliminat, potrivit ministerului.
Evaluarea competenţelor digitale se va desfăşura în perioada 15-18 iunie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, între 25 şi 27 iunie.
Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat încep în 2 iulie cu testarea la limba şi literatura română. Candidaţi vor susţine apoi, în 3 iulie, proba scrisă de limba şi literatura maternă, în 4 iulie proba obligatorie a profilului şi în 6 iulie proba la alegere a profilului şi specializării.
În 8 iulie, vor fi afişate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor fi depuse contestaţiile.
În perioada 10 -12 iulie, va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar în 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.
Citeşte şi cele mai tari perle de la Bac.