Medic, acuzat de neglijenţă: Un bebeluş a murit după ce doctorul le-a spus părinţilor că n-are nimic

Părinţii unei fetiţe de două luni acuză de neglijenţă un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, în condiţiile în care copilul a murit de pneumonie la zece zile după ce fusese consultat de doctor, care le-a spus că bebeluşul nu are nimic şi i-a dat doar "nişte picături".
Romania TV
27 nov. 2012, 12:18
Medic, acuzat de neglijenţă: Un bebeluş a murit după ce doctorul le-a spus părinţilor că n-are nimic

Tatăl copilului, Giani Miron, a spus că după înmormântarea fetiţei va depune plângere la Poliţie pentru că vrea „să se facă dreptate”, transmite Mediafax.

„Fetiţa de când s-a născut avea o hârcăială uneori când respira. Ne-am dus aici la medicul de famile la consult şi ne-a spus că nu are nimic, dar i-am cerut trimitere pentru spital. Dânsa ne-a dat şi în 13 noiembrie am mers la spital la Târgovişte şi acolo de gardă era doamna doctor Mimiş. Aceasta ne-a spus să nu mai umblăm cu copilul prin spital că o să-l umplem de microbi şi că fetiţa nu are nimic şi nu ne-a dat decât nişte picături, iar în 23 copilul a murit. După înmormântare vom face plângere la Poliţie pentru că vrem să ni se facă dreptate, ne-a nenorocit, ne-a lăsat fără singurul nostru copil”, a declarat tatăl fetiţei.

Părinţii copilului au mai afirmat că medicul Maria Mimiş, care a consultat-o pe fetiţă, le-a spus că aceasta este doar puţin înfundată pe nas, dar bebeluşul a murit din cauza unei pneumonii severe bilaterale.

În opinia lor, doctoriţa nu a reuşit să identifice diagnosticul corect şi nu le-a cerut să vină la un nou control, mama fetiţei spunând că medicul „nu şi-a dat interesul”.

„Eu eram acolo când a consultat-o şi când a pus aparatul pe ea şi-a schimbat privirea. Atunci am întrebat-o dacă micuţa are ceva şi ea mi-a spus că nu are nimic. Am insistat şi am rugat-o să o consulte pentru că de când am adus-o de la maternitate fetiţa gemea şi se astupa uneori, nu mai respira. Atunci dânsa mi-a spus că fata nu are nimic şi că să nu mă mai prindă că o mai aduc la spital că ia microbi. Eu cred că doctoriţa Mimiş nu şi-a dat interesul pentru că ne-a dat doar nişte picături şi fata a murit de pneumonie”, a declarat, plângând, mama copilului.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte a deschis o anchetă în acest caz, susţinând că din primele cercetări reiese că medicul Maria Mimiş nu este vinovată.

„În ancheta pe care am deschis-o la noi în spital şi în policlinică unde este doamna doctor Mimiş care are legătură cu acest caz, am înţeles că familia a venit în policlinică cu sugarul fără febră, dar cu nasul înfundat. I s-a dat o reţetă cu dezinfectant urmând să vină la maxim două-trei zile la control. Mama nu a mai venit la control, nu s-a dus nici la medicul de familie şi am înţeles că fetiţa a decedat. Considerăm că s-a făcut tot ce trebuia pentru acest copil. La momentul respectiv copilul nu avea o infecţie foarte gravă în corp mai ales o pneumonie cum s-a găsit la autopsie. Noi transitem părinţilor de fiecare dată să revină la două zile la un nou control pentru a observa evoluţia bolii. Nu cred că la momentul acela era o infecţie severă pentru că dacă ar fi fost, doamna doctor ar fi internat-o. Famila are dreptul să depună plângeri, noi o să intrăm într-o anchetă serioasă cu acest caz, inclusiv eu o să fac o anchetă aprofundată, dar din primele cercetări reiese că doamna doctor Mimiş nu este vinovată”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, dr. Radu Petrescu.

Părinţii vor depune plângeri marţi la Poliţie şi la Colegiul Medicilor Dâmboviţa.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Orașul în care tot mai mulți români au început să-și cumpere apartamente, mulțumiți de prețurile de aici: “Se extinde”
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor i-a făcut pe toți românii să râdă: Nimic nu va mai fi la fel acum
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Rețetă de weekend. Papricaș cu găluște și afumătură. Cel mai gustos preparat din Ardeal
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Pierzi instant permisul auto. Se va da ordin UE, lege și în România: Nu se discută
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Copil de 14 ani din Mehedinți a provocat un incendiu la școală după ce a fost lăsat repetent
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!