După peste 50 de ani lucraţi, medicul Ciobanu încasează o pensie de 3.000 lei, bani de care, spune, este mulţumit, chiar dacă diferenţa cu alte profesii este imensă.
A urmărit însă cazul Caracal şi ceea ce îl revoltă este lipsa de răspundere a celor implicaţi în operaţiunile de căutare, totul culminând cu pensionarea şefului Poliţiei Municipale Caracal, Nicolae Mirea, la 51 ani, şi cu vestea că pensia acestuia ar putea ajunge la 12.000 lei. La scurt timp de la pensionarea sa, şi soţia sa, Violeta Mirea, care conducea Secţia Rurală de Poliţie Osica de Sus (în structura căreia se afla postul Dobrosloveni, unde părinţii Alexandrei au anunţat dispariţia) a cerut pensionarea. „Poliţistul ăsta, care are numai 51 ani, iese cu o pensie de 12.000 lei. Are 51 ani, nu ştiu câţi are pe cartea de muncă, dar eu am pe cartea de muncă până acum, şi lucrez în continuare, mă apropii de 54 de ani. Şi ştiţi cât am pensie? 3.000 de lei. Bună, sunt mulţi doctori care au 2.000! În condiţiile în care am fost vreo 7 ani director, 20 şi ceva şef de secţie şi am cred că 20.000 de operaţii. Cum e chestia asta? Cum e?! Lucruri strigătoare la cer, te scârbesc! Eu vin în gărzi, am de operat… Eu nu mă vait, sunt mulţumit, am dus o viaţă modestă întotdeauna, să fim înţeleşi. Dar nu e drept! E ţara lui Papură Vodă. Totul e o băşcălie!„, a declarat medicul Gheorghe Ciobanu, pentru Adevărul.
Citeşte şi Profiler român care a lucrat cu FBI: „cazul Caracal”, explicat în versiune canadiană
Dr. Ciobanu este de părere că suntem martorii unui proces fără precedent de degradare a statului. „A fost un blestem. Cine a luptat ca infractorii, criminalii, să fie scoşi din puşcării, să aibă pedepse cât mai mici, culmea, şi contra-cost, adică să primească şi compensaţii?! De unde a plecat? De la Caracal! N-am crezut că s-a ajuns la această degradare a statului! Primul drept al omului, dreptul la viaţă, nu are nicio valoare„, a mai spus medicul care şi în alte situaţii şi-a exprimat revolta şi a venit cu soluţii la probleme sesizate în sistemul medical, neluate însă în seamă.
Medicul Gheorghe Ciobanu a ajuns în atenţia mass-media în urma dramei pe care a trăit-o în urmă cu cinci ani, când unul dintre fiii săi, student eminent la Medicină, a suferit un anevrism şi nu s-a mai putut recupera. Timp de doi ani şi jumătate tânărul a fost în stare vegetativă, dr. Gheorghe Ciobanu ridicând, la finalul tragic al acelui drum, o problemă şi astăzi nerezolvată, anume situaţia pacienţilor care mor cu zile în România, din cauza problemei de sistem, România fiind pe primul loc, conform statisticilor europene, după numărul de decese care ar putea fi prevenite, raportat la populaţia totală.