Medicul Florin Onescu a început să se simtă rău înainte de Crăciun. Într-o convorbire telefonică, i-a spus mamei sale cel mai probabil a răcit, pentru că transpiră mult. În plus, în tot ce pregătea în bucătărie regăsea un gust prea dulce, potrivit Adevărul. În scurt timp, simptomele au devenit şi mai evidente şi indicau o infectare cu coronavirus, iar starea sa de sănătate s-a înrăutăţit rapid.
După ce a lucrat în weekend, luni, familia l-a dus la spital pentru că starea sa de sănătate se înrăutăţise. În urma testului, a fost diagnosticat cu COVID-19. A fost tratat iniţial pentru coronavirus la Spitalul Municipal Caracal, ulterior fiind transferat la Spitalul Colentina din Bucureşti.
Medicul Florin Onescu a decedat în noaptea dintre ani.
„Au încercat toate variantele posibile, a fost la Terapie Intensivă, n-a răspuns la niciun tratament, aşa mi-a spus fratele lui, erau foarte apropiaţi“, a declarat Cristian Jandarmu, coleg în şcoala generală cu Florin Onescu.
Medicul Florin Onescu avea 34 ani şi era originar din comuna olteană Priseaca. De puţin timp terminase o nouă specializare şi lucra alături de fratele său, de asemenea medic, în spitalul din oraşul Drăgăşani, unde ocupa, de la 1 decembrie, un post de medic specialist Radiologie şi Imagistică Medicală.
„Am fost colegi de clasă opt ani. Un băiat liniştit. A fost de departe premiantul clasei. Cuminte, deştept. El spunea încă de când ne întreba domnul învăţător ce vrem să ne facem că se face doctor”, a povestit Cristian Jandarmu, coleg în şcoala generală cu Florin Onescu, citat de Adevărul.
Medic ATI Floreasca: „După sărbători, vom vedea probabil o creștere a infectărilor”
Numărul pacienților în secțiile de terapie intensivă a rămas constant și, chiar dacă numărul de teste are variații mari de la o zi la alta, situația din spitale indică un tendință favorabilă a epidemiei în România.
Radu Țincu a declarat la Digi24 că se așteaptă însă, ca în următoarele 10 – 12 zile să se vadă o creștere a numărului de infectări, ca urmare a sărbătorilor, dar că aceasta ar putea fi redusă.
Citeşte şi: Vaccin coronavirus. O persoană din Elveţia a murit la o săptămână după vaccinare
„A variat foarte mult numărul de teste zilnice, ceea ce face imposibilă analiza corectă, dar la ATI, a rămas constant numărul de pacienți internați. Nu am înregistrat creșteri ale pacienților care au nevoie de ATI, în condițiile în care în multe zone de focar spitalele erau supraaglomerate.
Discutăm de o evoluție ușor favorabilă, cel mai probabil ca urmare a respectării măsurilor de protecție. După sărbători, însă, peste tot se constată o ușoară tendință de creștere a infectărilor, care cel mai probabil se va manifesta și în România, pentru că în astfel de perioade, oamenii reduc din vigilență.
În 10 – 12 zile vom vedea probabil o creștere, nu mă aștept să fie semnificativă, pentru că oamenii au înțeles că măsurile sanitare simple pot țin în frâu pandemia„, a declarat Radu Țincu.