Medic din Sibiu: „Gata, a venit Omicron, în câteva săptămâni nici nu o să ştim cum ne cheamă. Va fi haos”

Ultima variantă contagioasă de coronavirus, Omicron, deja a cucerit Europa, iar în România se adună tot mai multe cazuri.
Filip Stan
28 dec. 2021, 23:20
Medic din Sibiu:

Un medic de familie din Sibiu anunţă că valul cinci – Omicron – ”a venit”. ”În câteva săptămâni nici nu o să ştim cum ne cheamă, va fi haos”, afirmă medicul. Acesta susţine că ”singurul lucru pe care îl ştim este să urlăm în numele libertăţii”.

Octavian Jurma, cod ROŞU: „Varianta Omicron va fi dominantă în România până la Revelion”

”Gata, a venit, în câteva săptămâni nici nu o să ştim cum ne cheamă. Va fi haos. Pregătiţi nu suntem. Măsuri nu suntem în stare să luăm”, a scris, marţi seară, pe Facebook, medicul de familie Egri Eduard din Sibiu.  Acesta afirmă că ”singurul lucru pe care îl ştim este să urlăm în numele libertăţii”.

Institutul de Sănătate Publică a transmis, marţi, că, până în 26 decembrie, au fost confirmate în România 7.285 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, dintre care 25 cu Omicron şi peste 5.500 cu Delta. Zece cazuri de infectare cu Omicron au fost confirmate în ultima săptămână, 72% dintre pacienţii infectaţi fiind vaccinaţi.
Alte 13 cazuri de infectare cu Omicron au fost anunţate, luni, de Minsterul Sănătăţii, ele urmând a se regăsi în raportul de săptămâna viitoare.

EXCLUSIV Alexandru Rafila cere testare masivă a populaţiei şi certificat Covid pe perioadă determinată
Grupul de Comunicare Strategică anunţă, marţi, că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 1.100 de cazuri noi de COVID-19 şi au fost raportate 67 de decese. În ziua precedentă au fost 566 de cazuri noi.

Coronavirus: Peste 129.000 de cazuri în Regatul Unit, un nou record

Regatul Unit, confruntat cu o răspândire fulgerătoare a variantei Omicron, a înregistrat marţi alte 129.471 de cazuri de COVID-19 în Anglia şi Ţara Galilor, un nou record de la începutul pandemiei, notează AFP.

Ţara, una dintre cele mai afectate din Europa de pandemie, a înregistrat 18 noi decese în 24 de ore, pentru un total de 148.021.

Aceste cifre nu includ, totuşi, Irlanda de Nord şi Scoţia, deoarece colectarea datelor este întreruptă din cauza sărbătorilor de sfârşit de an. La rândul lor, autorităţile scoţiene au raportat marţi un bilanţ provizoriu de 9.360 de contaminări noi.

Fiecare naţiune din Regatul Unit este competentă pentru problemele sanitare. Ţara Galilor, Irlanda de Nord şi Scoţia au decretat o înăsprire a restricţiilor după Crăciun, dar guvernul Boris Johnson, responsabil pentru Anglia, a decis să nu mai strângă şurubul, bazându-se în special pe studiile care arată un risc mai mic de spitalizare cu varianta Omicron în comparaţie cu Delta, dominantă până de curând.

Italia înregistrează un record de peste 78.000 de noi cazuri de COVID-19; peste un milion de teste efectuate într-o zi
Italia a înregistrat marţi 78.313 noi cazuri de COVID-19, un record zilnic absolut de la începutul pandemiei în această ţară, şi 202 decese asociate COVID-19, cifră de asemenea în creştere, a anunţat Ministerul Sănătăţii italian, potrivit agenţiei EFE.

Noile infectări au fost descoperite cu ajutorul unui număr mare de teste, în total 1.034.677 efectuate în ultimele 24 de ore, mulţi italieni stând la coadă în faţa clinicilor şi farmaciilor pentru a se testa.

Autorităţile italiene urmăresc cu atenţie această tendinţă în creştere a infectărilor, pe care o atribuie variantei Omicron a coronavirusului. Noua variantă, mai contagioasă decât Delta, reprezenta săptămâna trecută peste 28% din noile infectări în Italia, conform estimării Institutului Superior de Sănătate italian.

Coronavirus: Varianta Omicron, dominantă în Ţările de Jos

Varianta Omicron a devenit dominantă în Ţările de Jos, au anunţat autorităţile, avertizând asupra unei creşteri a spitalizărilor, relatează AFP.

În pofida unei scăderi a contaminărilor cu 9.213 cazuri pozitive marţi, contagiozitatea crescută a variantei Omicron ”va duce la noi contaminări în următoarele zile”, a anunţat institutul naţional de sănătate publică.

”Aceasta va duce, de asemenea, la o creştere a numărului de spitalizări”, a adăugat el într-un comunicat.

Ţările de Jos au anunţat în urmă cu zece zile restricţii în perioada sărbătorilor de sfârşit de an pentru a reduce apariţia de noi cazuri de Omicron. Magazinele neesenţiale, restaurantele, barurile, cinematografele şi muzeele sunt închise până la 14 ianuarie.

Această decizie pare să aibă efecte pozitive, a declarat Institutul naţional de sănătate publică, în timp ce spitalizările au scăzut de la 256 săptămâna trecută la 191 săptămâna aceasta.

”Impactul real al măsurilor este aşteptat la începutul lunii ianuarie”, au declarat autorităţile.

Peste 20% din populaţia olandeză adultă a primit o doză de rapel a vaccinului, conform institutului naţional de sănătate publică.

Germania se pregăteşte pentru ce e mai rău. A cumpărat un milion de pastile Pfizer anti-COVID

Primele livrări de Paxlovid sunt aşteptate în ianuarie, a declarat Lauterbach pentru dpa, adăugând că medicamentul pare foarte promiţător.

„Mă aştept ca acesta să ne permită să prevenim numeroase cazuri grave în unităţile de terapie intensivă”, a spus el.

Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a dat autorizaţie de urgenţă pentru pastila împotriva COVID dezvoltată de Pfizer cu puţin timp înainte de Crăciun. Ministrul german a declarat că şi ţara sa va da undă verde medicamentului.

Potrivit producătorului, pacienţii iau trei pastile de două ori pe zi pe o perioadă de cinci zile. Medicamentul conţine un ingredient care inhibă o proteină SARS-CoV-2 şi reduce capacitatea virusului de a se replica.

Deşi medicamentele precum Paxlovid sunt considerate de experţi ca fiind un instrument vital în lupta împotriva COVID-19, sunt mult mai scumpe şi adesea mai greu de administrat decât vaccinurile.

În urma celor aproape 491.000 de vaccinuri suplimentare administrate luni, rata de vaccinare din Germania a depăşit 70%, potrivit Institutului Robert Koch. Aceasta înseamnă 59 de milioane de persoane care au primit două doze de vaccin sau o doză din serul Johnson & Johnson. De asemenea, cel puţin 30,4 milioane de persoane au primit doza booster, reprezentând 36,6% din populaţie.

Pe măsură ce varianta Omicron câştigă teren în Germania, guvernul şi oficialii din domeniul sănătăţii publice au avertizat cu privire la o creştere a numărului de cazuri noi în luna ianuarie.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!