Șeful secției de chirurgie din cadrul Spitalului Sf Constantin din Brașov nu a uitat însă cum a pornit în ceea ce avea să devină pentru el cel mai important lucru din viață.
A studiat în cadrul Facultății de Medicină din Tg Mureș, unde și-a continuat și perioadele de rezidențiat și stagiatură.
A devenit medic primar chirurg și Doctor în Științe medicale „Magna cum Laudae”din luna octombrie a anului 2008. Și-a desăvârșit pregătirea profesională în trei centre de renume din Europa: IRCAD-EITS Strasbourg în 2003 și 2004, Hopital Paul-Brousse Villejuif Paris-Sud. Începând cu anul 2003 până în anul 2007 și Hopitaux Universitaires de Geneves din 2009 până în prezent, ca supraspecializări în transplantul multiorgan și chirurgia hepato-bilio-pancreatică, absolvent al Diplomei Universitare de Chirurgie Hepato-Biliară al Universității Paris XI ÎN ANUL 2009-2010.
Pare o poveste simplă și frumoasă. Dincolo de succesul pe care I l-a adus, pentru doctorul Moldovan a însemnat multă muncă și sacrificiu.
Cu toate că era unul din medicii respectați și mai ales doriți în echipele spitalelor din străinîtate în care lucra și studia pentru a-și obține supraspecializarea, doctorul Moldovan nu a renuntat niciodată la visul său de a pune în practică în România ceea ce a învățat acolo.
Ceea ce n-a reușit însă sa l învețe străinătatea este detașarea. Cazurile dramatice îl emoționează, iar starea pacienților se transmite printr-un transfer direct în sufletul medicului.
Deși consideră că în meseria pe care și-a ales-o, medicul chirurg este cel care poartă întreaga reponsabilitate, mărturisește că niciodată nu a renunțat la credință și că există momente în care totul depinde de acel concept abstract, care nu conține nimic palpabil și care nu poate fi corectat cu ajutorul bisturiului: soarta.
Urmăriți un material realizat de ROMÂNIATV.NET.
Site-ul oficial al campaniei este www.deprofesiemedic.ro.
Citeşte toate articolele din campania Medic în România AICI.