La fiecare cinci ore un medic pleacă din România. 14.000 de medici au plecat din ţară în ultimii cinci ani. În acest moment, sunt, în medie, aproape doi medici la mia de locuitori, mult sub nivelul celorlalte ţări din Uniunea Europeană. Trist şi alarmant, însă, cu toate astea, există medici care ies din tipar cu devotamentul lor pentru medicină.
ROMÂNIATV.NET lansează împreună cu Consiliul Investitorilor Străini campania „Medic în România”. În cadrul acestui proiect, în fiecare săptămână, se vor prezenta poveştile de viaţă ale unor oameni speciali.
Printre ei se numără o bătrână de 80 de ani care face naveta de la Bucureşti la Balta Doamnei pentru a trata oamenii bolnavi din sătuc. O viata întreagă a fost pe drumuri pentru pacienţii ei. A mers cu şareta, cu maşină, cu căruţă, pe tractor. S-a trezit în miez de noapte pentru a ajunge într-o suflare lângă cei ce duceau o luptă pentru viaţă. Lucrează cu pasiune, dragoste, răbdare si blândeţe. Vorbeşte cu calm şi, parcă, prin tot ceea ce face, dăruieşte nu doar sănătate, ci şi alinare, speranţă. Pentru munca ei nu cere niciodată nimic în schimb.
„Pentru mine este un fapt obişnuit să ajut omul. Noi depunem un jurământ”
De asemenea în cadrul acestei campanii veţi afla povestea unui doctor supra-specializat în chirurgia ante-piciorului, care deşi a lucrat timp de cinci ani în Franţa, a ales să se întoarcă în ţară. Doctorul Marius Uscatu tratează de mai bine de cinci ani printr-un concept ultramodern de tratament monturile picioarelelor. A perfecţionat o tehnică nouă de operare a monturilor pe care o predă specialiştilor din întreaga lume şi a operat în ultimii cinci ani aproape 600 de pacienţi. Intervenţiile lui sunt recunoscute de colegii din Europa, periodic având prezentări în Franţa şi Spania. Metoda lui e prezentată în Australia de unul dintre cei mai buni chirurgi din Europa, acesta aplicând tehnicile inventate de român.
Pe ROMÂNIATV.NET veţi afla poveştile impresionante ale unor doctori ce fac cinste sistemului românesc de sănătate.
Campania „Medic în România” este o iniţiativă a Consiliului Investitotilor Străini (FIC), prin Grupul de Lucru pe Sănătate, susţinută de Ministerul Sănătăţii. Parteneri ai iniţiativei sunt Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, Colegiul Medicilor din România, Coaliţia Asociaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice şi Societatea Studenţilor la Medicina în Bucureşti.