Medic din Vâlcea, sancţionat cu 10% din salariu după ce un copil de un an a fost transferat în comă la Bucureşti

Medicul din Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean care l-a preluat la internare pe copilul de un an şi o lună transportat, la începutul lunii ianuarie, în moarte cerebrală la un spital din Capitală după ce a fost internat o zi la Râmnicu Vâlcea a fost sancţionat cu reducerea a 10% din salariul de bază timp de trei luni, informează conducerea unităţii sanitare vâlcene citate de Agerpres. 
Romania TV
04 feb. 2019, 15:19
Medic din Vâlcea, sancţionat cu 10% din salariu după ce un copil de un an a fost transferat în comă la Bucureşti

Într-un comunicat postat pe site-ul Spitalului judeţean din Râmnicu Vâlcea, sancţiunea a fost aplicată în urma finalizării anchetei interne demarată de spital în urmă cu mai bine de trei săptămâni, motivul penalizării fiind nerespectarea de către medicul în cauză a protocolului încheiat la nivelul secţiei.

„În Secţia de pediatrie, pacientul MA a fost preluat de către medicul de gardă , dr. JA – medic primar pediatru, care nu a respectat protocolul încheiat la nivelul secţiei pentru diagnosticul pe care l-a constatat şi l-a înscris în FOCG (Foaie de Observaţie Clinică Generală – n.red.), deşi a afirmat în timpul audierii în faţa comisiei de disciplină că avea cunoştinţă despre acesta”, se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte celelalte cadre medicale care l-au consultat pe micuţ, comisia de anchetă a spitalului nu a constatat nicio deficienţă.

„Personalul medico-sanitar de la UPU (medic şi asistenţi) a respectat procedura şi protocoalele care se impuneau în cazul de faţă, procedând la acordarea asistenţei medicale de specialitate şi internarea în secţia de profil în aproximativ 30 de minute de la prezentarea în UPU. (…) D-na dr. CD – medic şef pediatrie, în dimineaţa zilei de 04.01.2019, după terminarea raportului de gardă, începând cu ora 09,00 a respectat atât protocolul încheiat la nivelul secţiei pentru diagnosticul constatat şi înscris în FOCG la internare de către medicul de gardă, cât şi procedura de transfer a pacientului critic, conform OMS nr. 1091/2006”, se precizează în comunicat.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean au mai menţionat că, în acest moment, cazul copilului este cercetat şi de către Colegiul Medicilor din Râmnicu Vâlcea, dar şi de procurori.

Pe 4 ianuarie, un copil de un an şi o lună a ajuns în moarte cerebrală la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti, după ce cu o zi înainte a fost internat la spitalul din Râmnicu Vâlcea, unde a fost tratat pentru laringită, rudele micuţului acuzând cadrele medicale din Vâlcea de malpraxis.

Spynews
Dani de la Insula Iubirii o face praf pe fosta iubită, ispita Mădălina! A postat conversația pe Internet: ”Tot adevărul...”
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Orașul celebru din România care s-a depopulat masiv. A fost puternic industrializat în trecut, cu nu mai puțin de 10 fabrici, iar astăzi este considerat o adevărată perlă a turismului românesc. E vizitat de zeci de mii de turiști, dar părăsit de locuitori, mai are doar 3.901
Capital.ro
Cutremur total în România. Băsescu îl îngroapă pe Geoană: Eu îmi amintesc!
Playtech.ro
Oana Turcu, de nerecunoscut după ce a slăbit spectaculos. Zici că e o altă persoană, cum arată acum
DailyBusiness
Viiturile fac prăpăd. Cod galben şi portocaliu de inundaţii în jumătate de ţară
Adevarul
Ororile dictaturii mareșalului Antonescu. Ce a însemnat „curățirea terenului” și cum au fost măcelăriți 380.000 de oameni
Spynews
Familia lui Viorel Stegaru, surprinsă de inundația ciclonului Boris! Localitatea Blăgești din Vaslui, puternic afectată de fenomen
Spynews
3 zodii cu noroc la bani în toamna 2024. Nativii scapă de griji și probleme
Evz.ro
Când va ninge în România. Vremea se va schimba radical
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Cristina ICH i-a spart casa celei mai bune prietene: I-a furat soțul milionar! Ce a făcut nevasta înșelată 😲
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
O nouă lovitură pentru pensionari, după recalculare! Pensiile acestora vor scădea, chiar dacă au crescut după recalculare
Capital.ro
Doliu în televiziune. Marele actor s-a stins. Milioane de oameni l-au iubit
StirileBZI
Așa poți ieși la pensie cu 5-10 ani mai devreme! Totul este prevăzut în noua lege a pensiilor
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Donald Trump promite expulzări în masă susținând acuzații false la adresa imigranților haitieni
MediaFlux
ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI! ESTE INTERZIS TOTAL AZI conform tradiției
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...