INCENDIU COLECTIV. Medicul Dan Enescu, de la Spitalul Grigore Alexandrescu, a subliniat sâmbătă că probleme de sănătate şi complicaţii pot apărea şi la cei care nu au suferit răni vizibile în clubul Colectiv, dar au inhalat fumul provocat de incendiu. El a dezvăluit chiar că unii dintre cei tinerii care au plecat acasă după incendiu s-au întors la spital cu complicaţii pulmonare destul de grave.
Citeşte şi INCENDIU COLECTIV. Povestea lui Ionuţ Maior, tânărul mort sâmbătă. Aştepta concertul de două luni
„Evoluţia acestei arsuri şi complicaţiile adiacente sunt total imprevizibile. Vă reamintesc de o fetiţă care nu avea nimic şi a cazut din picioare şi a murit. Vreau să vă readuc aminte de cei care au plecat acasă, neavând aproape nimic, şi s-au întors după cinci-şase zile, cu tot felul de complicaţii pulmonare. De asemenea, aceşti pacienţi nu puteau fi transferaţi, pentru că poate ar fi fost daune mult mai mari. Evoluţia este imprevizibilă. De aceea noi suntem reticenţi privitor la cazurile care au rămas. pentru că nu ştii niciodată când cineva poate să se deprecieze. De exemplu, în cazurile pe care le tratez, o grămadă dintre ele merg foarte bine, după care încep să dea înapoi a doua zi. Şi iar ne luptăm o zi întreagă să-i aducem la un nivel compatibil stabil. Acest coeficient de neprevăzut nu putem să-l anticipăm, cu toată ştiinţa noastră„, a declarat Dan Enescu, managerul Spitalului Grigore Alexandrescu.
Citeşte şi INCENDIU COLECTIV. Doi răniţi au murit la Rotterdam, după aterizare
„Sunt persoane care au plecat acasă şi care s-au reîntors cu probleme grave respiatorii. Spitalul de Urgenţă Floreasca, staff-ul Clinicii de Chirurgie Plastică şi-a concentrat atenţia pe cazurile cele mai grave din cele 56. Aşadar noi ne-am confruntat încă de la internare pe cazurile cele mai grave şi apoi la 48 de ore conversia şi traheostomie. Faptul că la locul incendiului s-au degajat substanţe toxice, iar marea majoritate a pacienţilor decedaţi au fost prin otrăvire în doze letale şi supra-letale… Sigur considerăm că toţi cei care s-au aflat în incintă au inhalat o doză mai mare sau mai mică. Efectul acestora este imediat pentru unele, dar pentru altele este într-un interval liber de la 3 până la 5-7 zile. Cei care au inhalat o cantitate mare de substanţe toxice ar fi trebuit să prezinte unele semne. Intervalul de timp în care era posibilă apariţia unor complicaţii legate de inhalarea gazelor toxice a fost depăşit la cea mai mare parte dintre ei. Sigur că semnalul de alarmă tras de colegul meu rămâne valabil. Este cel mai prudent să se prezinte la camera de gardă„, a declarat, la România TV, medicul Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică şi Reparatorie Floreasca.
Citeşte şi TRAGEDIA DE LA COLECTIV. A murit bărbatul pentru care Gigi Becali a donat 70.000 de euro