Medic veterinar, avertisment pentru proprietarii de pisici: „Este o boală extrem de comună. O vedem apărând în mod regulat”

Un medic veterinar a emis un avertisment pentru proprietarii de pisici care își hrănesc animăluțele exclusiv cu hrană uscată. Acest obicei poate duce la boli grave ale tractului urinar al animalului.
Alina Costache
04 iun. 2024, 12:13
Medic veterinar, avertisment pentru proprietarii de pisici: „Este o boală extrem de comună. O vedem apărând în mod regulat”
Avertisment pentru proprietarii de pisici

Avertisment pentru proprietarii de pisici. Dr. Drew, un medic veterinar din Tampa, Florida, a devenit viral pe TikTok. El avertizează că „pisicile asimilează majoritatea cantității de apă prin intermediul dietei lor și nu pot face acest lucru cu hrana uscată, deoarece aceasta conține doar 10% apă, comparatic cu hrana umedă care conține 75% apă”, scrie dailymail.co.uk.

Dr. Drew susține că o dietă bogată în umiditate este esențială în prevenirea unui număr mare de boli care se dezvoltă la pisici, una dintre acestea fiind obstrucția tractului urinar.

„Aceasta este o boală extrem de comună. O vedem apărând în mod regulat în medicina veterinară, în special în situații de urgență”, a transmis medicul veterniar.

@thejunglevet Replying to @Kylie Michelle bit of a longer video but i tried to keep it as concise as possible. feel free to leave additional comments for ither topics you’re seeking more information on. #fyp #viral #catnutrition #cats #cattok #cathealth #caturinaryhealth #dryfood #catfood #cattips ♬ original sound – Dr. Drew | Veterinarian

Citește și: A fost emis Ro-Alert. Focar de boală extrem de contagioasă. Se recomandă vaccinarea urgentă a câinilor şi pisicilor

Medicul veterinar spune că problema este foarte ușor de prevenit, dar că unii veterinari ezită se recunoască faptul că dietele cu hrană uscată nu sunt sănătoase pentru pisici.

„Aproape de fiecare dată când se aduce în discuție acest subiect, este întâmpinat cu un răspuns nepăsător, cum ar fi ‘oh, pisica mea mănâncă hrană uscată și este bine’ sau alegând să susțină până la capăt că hrana uscată este o dietă adecvată pentru o pisică, când există o mulțime de studii care arată că acest lucru nu este adevărat. Fiecare pisică este bine până când dezvoltă o obstrucție a tractului unitar și moare subit”, a declarat el.

„Sau fiecare pisică este bine până când dezvoltă cistită și asociază litiera cu durerea și începe să urineze peste tot”, a adăugat veterinarul îngrijorat.

Marca de hrană pentru animale de companie Purina susține că este de preferat hrana umedă, pentru că reflectă mai bine ceea ce pisicile ar mânca în sălbăticie.

„În natură, pisicile își luau cea mai mare parte din apa de care aveau nevoie din prada lor”.

Pisicile beneficiază de hrană umedă deoarece are un conținut mult mai mare de apă, deci este mai ușor de consumat.

Purina susține că felinele au tendința de a evita să bea dintr-un castron pentru că le face să se simtă vulnerabile și asociază statul în bălți de apă ca fiind plin de insecte și bacterii. Ca atare, este și mai important ca ele să primească suficientă umiditate din hrana lor.

Purina a adăugat că, întrucât apa reprezintă 60% din corpul pisicilor, aceasta este „esențială pentru reacțiile chimice din organism, pentru reglarea temperaturii și pentru sănătatea și mobilitatea articulațiilor”, se arată pe site-ul Purina.

Totodată, hrana umedă este benefică pentru creșterea aportului de proteine și susținerea masei musculare, ceea ce este foarte important pentru pisicile mai în vârstă. Hrana umedă conține mai multe vitamine și minerale esențiale precum fier, zinc și biotină, toate acestea contribuind la îmbunătățirea sănătății generale.

Citește și: Toți proprietarii de câini și pisici trebuie să știe! Decizia care îți poate aduce amenzi colosale

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Anunțul momentului cu privire la pensiile românilor! Vin primele documente
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Daniela Condurache, tarif de lux. Cât încasează la un eveniment
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Muzeul Județean Buzău Anulează Programul „Weekenduri la Măgura” din Cauza Prezenței unui Urs
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!