Pot apărea efecte adverse precum: simple iritații ale pielii și arsuri, până la reducerea abilității de a transira. Gravitatea acestor efecte diferă de la persoană la persoană, potrivit Antena3.
Medicamentele care provoacă sensibilitate la soare și căldură
1. Antibioticele: aceste medicamente înrăutățesc arsurile solare și nu sunt făcute pentru a fi luate în timpul expunerii îndelungate afară, averizează FDA. Întodeuna consultă medicul înainte de a începe un tratament cu antibiotice
2. Tratamentele acneice: odată intrate în contact cu soarele, acestea vor provoca arsuri grave la nivelul feței. Cel mai nociv ingredient pe perioada verii este retinolul, care ar trebui folosit doar iarna și întodeuna cu o cremă cu factor de protecție. SPF-ul nu trebuie să lipsescă din rutina zilnică iar cel mai indicat este cel cu factor 50.
3. Medicamentele anti-alergice: acestea reduc abilitatea corpului de a transpira. În cazuri extreme, inabilitatea corpului de se răcori poate duce la crampe, extenuare sau chiar și insolație.
4. Anti-depreseivele: pot cauza probleme pe perioada verii din cauza faptului că previn partea creierului responsabilă pentru răspunsul la căldură, din a realiza că te supraîncălzești. Deasemenea, aceste reduc capacitatea corpului de a transpira. Atunci când iei medicamente care pot duce la supraînncălzire, fii foarte atente la alte semnale de alarmă: dureri de cap, greață, slăbiciune.
5. Antiinflamatoare non-steroidiene: acestea cresc sensibilitatea pielii la soare deci este indicat să folosești cremă cu SPF după ce ai luat astfel de medicamente.