„Nu este de dorit ca cei care au avut COVID-19 și au suferit complicații neurologice sau cardiovasculare să facă baie în cadă sau să meargă la saună timp de o lună, deoarece aceasta este o povară semnificativă pentru organism. Supraîncălzirea poate provoca crize hipertensive, tulburări vasculare, exacerbări ale varicelor și alte probleme”, a explicat Serghei Tokarev, şeful Departamentului Profilaxie în Districtul Federal Ural.
Imunologul Vladimir Bolibok vorbeşte şi el despre aceleaşi probleme, invocând dereglări legate de coagularea sângelui. „Baia este unul dintre remediile populare pentru tratamentul răcelilor, dar nu şi atunci când este vorba despre COVID-19. Deoarece această boală influenţează coagularea sângelui, în perioada Covid și post-Covid ne este foarte frică de dezvoltarea trombozelor.
O persoană merge la o baie sau la o saună, transpiră acolo, are loc deshidratarea, sângele se îngroașă, iar acest lucru crește probabilitatea apariției cheagurilor de sânge, apoi apar accidente cerebrovasculare, tahicardie…”, a adăugat el.
Citeşte şi Medicul Radu Ţincu este infectat cu coronavirus: „Sunt vaccinat, am şi booster”
Imunologul spune că sunt de evitat băile în cadă și saunele, timp de cel puțin o lună după vindecarea de COVID-19. „Perioada de recuperare după boală durează de obicei o lună. În acest moment, trebuie să aveți grijă cu băile, saunelor şi,, în general, cu supraîncălzirea. Asta deoarece un sindrom post-Covid se poate dezvolta în continuare într-o lună, chiar dacă o persoană a avut o formă ușoară de boală, iar orice supraîncălzire poate fi periculoasă”, a mai spus Bolibok.
Citeşte şi Un celebru biolog şi nutriţionist a murit din cauza coronavirusului. Era un antivaccinist convins