Medicii au dezvăluit ce a consumat, de fapt, Bogdan, tânărul de 25 de ani mort la Festivalul Saga. „A ieșit pozitiv”

Doi tineri au murit din cauza consumului de droguri, după ce au participat la Festivalul Saga în București, care s-a ținut în acest sfârșit de săptămână la Arena Națională.
Filip Stan
06 iun. 2022, 22:13
Medicii au dezvăluit ce a consumat, de fapt, Bogdan, tânărul de 25 de ani mort la Festivalul Saga.

Zeci de persoane au ajuns în stare gravă la spital, în weekend, de la festivalul Saga. Două persoane au murit în urma unor supradoze de droguri, iar trei tineri au fost transportați de urgență la Spitalul Floreasca și la Sfântul Pantelimon, în șoc cardio-respirator, după ce au consumat substanțe interzise.

Oamenii legii au deschis peste o sută de dosare penale pentru trafic sau consum de droguri după festivalul Saga, care a avut loc în perioada 3 – 5 iunie 2022 pe Arena Națională din București.

Din păcate, Bogdan, un tânăr de 25 de ani din Chișinău, care abia se mutase în București pentru a lucra la firma tatălui său, a consumat droguri, iar la scurt timp i s-a făcut rău și a ajuns la spital. Medicii au confirmat consumul de droguri.

„Stop cardio-respirator în curs de resuscitare, adus intubat. Am efectuat teste rapide şi a ieşit pozitiv testul la ecstasy şi la metamfetamină”, a declarat Bogdan Socea, managerul Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”, acolo unde a fost transportat Bogdan.

Rezultatele expertizei toxicologice urmează să ajungă de la Institutul de Medicină Legală, ele vor confirma testele rapide făcute de medici.

Polițiștii și jandarmii au găsit asupra mai multor tineri diverse substanțe interzise. Cocaina, Ecstasy sau Metamfetamina au fost la mare căutare printre pasionații de senzații tari, dar și ilegale. Aproape 100 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar 17 tineri au ajuns la spital, câțiva în stare gravă. În cele trei zile de festival au fost deschise 129 de dosare penale, dintre care 119 pentru trafic sau consum de droguri.

Cum au intrat traficanții de droguri la Saga Festival. „Au colaborat cu autoritățile”

La festival, Agenţia Naţională Antidrog a avut puncte de informare de unde tinerii puteau afla detalii legate de efectele nocive ale narcoticelor. Specialiștii au spus că aceste măsuri au fost prea puține, având în vedere amploarea pe care a luat-o acest fenomen în rândul adolescenților din România.

Sociologul Gelu Duminică a oferit informații de culise, în urma evenimentului Saga, care s-a lăsat cu decese. Profesorul universitar susține că „foarte mulți dintre traficanți erau în colaborare cu parte din autorități”.

„Asta poate să ne spună doar autoritățile. Din punctul meu de vedere – și aici e doar o opinie bazată oarecum pe experiență – foarte mulți dintre traficanți erau în colaborare cu autoritățile, cu parte din autorități”, a declarat sociologul.

Consumul de droguri este o practică fecventă în cluburile din România. Din ce în ce mai mulți drogați participă la evenimentele de muzică electronică, susține Gelu Duminică.

„Înainte era alcool, acum este și drog. Face parte din lumea modernă, din păcate, dar aici rolul autorităților este de a controla cât de mult și de a educa cât de mult”, a mai punctat Duminică.

Citește și A plouat cu amenzi la festivalul SAGA. Zeci de fapte de consum şi trafic de droguri, anchetate
 

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Nicu Ceaușescu. De ce nu-l accepta nomenclatura. Marea problemă
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...