Medicii au emis SEMNALUL DE ALARMĂ! TOŢI cei de peste 45 de ani trebuie să facă această analiză. Acum s-a AFLAT!

Iată ce recomandă medicii să faci dacă ai peste 45 de ani. Analizele de sânge nu sunt sufieciente pentru a descoperi afecţiunile grave.
Filip Stan
01 sept. 2021, 10:11
Medicii au emis SEMNALUL DE ALARMĂ! TOŢI cei de peste 45 de ani trebuie să facă această analiză. Acum s-a AFLAT!

Medicii recomandă analize speciale pentru cei care au trecut de 45 de ani. În afară de analizele de sânge, foarte importante sunt investigațiile asupra organelor. O instituție medicală de prevenție din Statele Unite ale Americii le recoamandă tuturor celor care au între 45 și 75 de ani să-și facă în fiecare an examenul pentru depistarea cancerului colonorectal.

În cazul în care coborâm vârsta la 45, prevenim 2-3 cazuri de cancer în plus și, poate, unul sau două decese în plus. Am considerat că este suficient de important și că a venit momentul să scădem vârsta recomandată la 45 de ani, a declarat doctorul Michael Barry, vicepreședinte al USPSTF.

Este un examen necesar pentru ca pacientul să se asigure că nu are niciun fel de problemă și este în afara oricărui pericol. De remarcat este faptul că până nu demult, recomandarea pentru o astfel de examinare era adresată celor care aveau împliniți 50 de ani.

Iată cele mai indicate legume şi fructe care scad riscul de a face cancer. Specialiştii recomandă să le includem zilnic în alimentaţia noastră
Ulterior medicii au decis că este indicat să se facă mai devreme, astfel încât examinarea se face de către cei care au 45 de ani plus.

Cancerul colorectal este, din păcate, a treia cauză de deces prin cancer în România. Este un tip de cancer care afectează intestinul gros și este al treilea tip de cancer ca frecvență, atât la bărbați, cât și la femei, reprezentând 13% din totalul cazurilor de cancer.

Mare atenţie la acest tip de pepene care provoacă sete. Doctorul Ciuhodaru trage semnalul de alarmă: Cancerul din farfurie trebuie să dispară!
Anual, în Europa, aproape 470.000 pacienți sunt diagnosticați cu cancer colorectal.  Șansa vindecării pacienților cu cancer colorectal este strâns legată de stadiul bolii la momentul diagnosticării. Cancerele incipiente au un prognostic excelent, iar cele avansate au un prognostic mult mai puțin favorabil. Adesea, însă, cancerul colorectal nu are nicio simptomatologie până în stadiul final al bolii, acesta fiind motivul pentru care medicii recomandă examinarea fără ca pacientul să fie deranjat de ceva.

Medicii recomandă 10 investigații obligatorii după 40 ani

Investigațiile medicale anuale, în special după vârsta de 40 de ani, ajută la depistarea precoce a unor afecțiuni, care dacă sunt descoperite timpuriu pot avea o rezolvare terapeutică adecvată.

Există numeroase studii care demonstrează că prevenția salvează vieți. Alimentarea corespunzătoare, sănătoasă, exercițiile fizice, evitarea tutunului și efectuarea analizelor și a testelor de screening sunt cele mai bune metode prin care o persoană se poate îngriji.

Orice afecțiune depistată din timp, poate fi tratată cu succes, permițându-i pacientului să revină la viață să obișnuită într-o perioada scurtă de timp. Analizele de sânge, ecografiile obligatorii anuale, atât la bărbați, cât și la femei, precum și menținerea unui stil de viață sănătos pot evita o tragedie.

Există numeroase „boli silențioase” care nu își fac simțită prezența, decât atunci când este prea târziu. În tot acest contex vizitele constante la medic, pentru verificarea stării generale de sănătate, sunt de o importantă crucială.

După vârsta de 40 ani , organismul trebuie verificat. Chiar dacă trupul arată bine și e îngrijit corespunzător. O trimitere de la medicul de familie, o dată pe an, te poate ajuta să afli tot ce se petrece în organismul tău. Iar testele imagistice pot dezvălui afecțiuni silențioase, încă din momentul în care acestea se află la stadiul de milimetri. De la 40 de ani încolo, din lista investigațiilor anuale obligatorii nu ar trebui să lipsească electrocardiograma, controlul oftalmologic, consultul ginecologic, mamografia, consultul dermatologic și ecografia. Ar trebui luate în calcul și colonoscopia, care se repetă la 5 ani, și analiza densității osoase. Iată care investigații medicale te scapă de stres:

1. Analize de sânge recomandate de medicul de familie

Hemoleucograma este indispensabilă la orice vârstă și cu atât mai mult peste 40 de ani. În urmă vizitei la medicul de familie ți se va recomanda un set de analize de sânge complet, în funcție de necesități. De obicei, se analizează valorile glicemiei, trigligeridele, creatinină, ureea, transaminazele, nivelurile de colesterol și bilirubină. Se poate verifica și nivelul calciului și se recomandă și un sumar de urină.

2.Ecografia

Durerile abdominale, crampele menstruale și balonarea sunt ușor de ignorat. Însă pot fi semne ale unor boli ascunse, precum endometrioza, chisturi ovariene, sau chiar ale cancerului de ovar. O ecografie abdominală și pelvina îți poate spune dacă suferi sau nu de ceva. Mai mult, poți afla starea organelor interne.(ecografia abdominală și elastografia oferă informații certe despre starea ficatului). Ecografia transvaginală este esențială pentru verificarea aparatului genital feminin.

3. Endoscopia digestivă superioară

Este în topul investigațiilor care poate confirma sau infirma prezența afecțiunilor grave la nivelul tractului digestiv superior.

4. Colonoscopia

Este o investigație de bază pentru depistarea diferitelor afecțiuni de tract digestiv inferior, precum polipoza colonică, diverticulita, diverticuloza, boala Crohn, rectocolita ulcero-hemoragică, precum si pentru depistarea tumorilor colonice.

5. Investigații pentru afecțiunile articulare

Cea mai frecventă modalitate de depistare a afecțiunilor articulare este radiologia digitală. Pentru detalii mai amănunțite se apelează la CT și RMN.

6.Ecografia Doppler

Această procedura este non-invazivă și permite analiza în profunzime a țesuturilor vascularizate. Se recomandă pacienților care au varice, care se confruntă cu dureri musculare sau cărora li se umflă picioarele sau mâinile. Dacă există și cel puțin doi dintre factorii de risc cardiovascular – colesterol crescut, diabet, hipertensiune arterială sau tabagism – atunci se impune o examinare periodică, pentru a vedea dacă există o micșorare sau o lărgire a vaselor de sânge.

7. Colposcopia e necesara uneori

Aceasta evidențiază posibilele leziuni sau anomalii ale mucoasei uterine și ajută la depistarea cancerului de col.

8. Nu uita de sănătatea aparatului reproducător

Cancerul de col și de sân sunt frecvente printre femei, din păcate, tot mai tinere. Și asta pentru că evită consulturile ginecologice. Prin urmare, fă-ți o programare pentru un consult ginecologic complet, care să includă mamografie, test Babeș Papanicolau, ecografie transvaginala, analiză de secreții vaginale. În cazul bărbaților, e ceva mai simplu. Se impune evaluarea prostatei, prin ecografie sau testele PSA.

9.Consult endocrinologic

Cel mai des solicitate pentru depistarea unor eventuale afecțiuni tiroidiene sunt TSH, T3 și T4. În completare, ecografia tiroidiană scoate la iveală detalii importante. Tyrotropina sau TSH măsoară cantitatea de hormoni secretată de glanda tiroidă, în vreme ce T3 și T4 oferă detalii asupra funcțiilor glandei, putându-se astfel determina o posibilă hiper sau hipotiroidie. În plus, se recomandă verificarea tiroxinei libere sau Free T4 (FT4). Împreună cu valorile TSH arată circuitul de reglare a glandei tiroide. Verificarea hormonilor poate duce și la depistarea altor probleme.

10. Și vitaminele au rolul lor

Vitamina D este un element important din organism, iar un nivel optim contribuie la protecția împotriva fenomenelor maligne și previne apariția osteoporozei. Un nivel optim al vitaminei B12 este important pentru funcționarea corectă a neurotransmițătorilor, pentru articulații și mușchi. Nivelul de B12 este și un indicator important pentru anemie. Iar dacă o persoană are tulburări de memorie, ar trebui să facă un test pentru B 12. Așadar, verificarea nivelului acestora în organism este obligatorie.

 

DailyBusiness
ALERTĂ în România! Câciu: Îngheață pensiile pentru următorii patru ani și da angajaților români 60 de bani pe zi
Spynews
Roxana Blenche, schimbare de look. Ce și-a făcut la păr prezentatoarea de la Hello Chef / FOTO
Bzi.ro
Aroganță maximă a vedetei! Delia a decojit un ou fiert în geanta Balenciaga!
Fanatik.ro
Cine deține, de fapt, lanțul de farmacii Ana Maria. Rețeaua s-a extins mult în ultima perioadă și românii o preferă pentru prețurile mici. Puțini știu cine se află în spatele acestei afaceri
Capital.ro
Cutremur în România. Decizia anunțată acum de Ion Țiriac: Candidez!
Playtech.ro
S-a născut în închisoare, iar acum doctorii i-au mai dat o lună de trăit. Băiatul suferă de...
DailyBusiness
Românii vor da năvală la LIDL! ÎNCEP MARILE OFERTE
Adevarul
Secretul siluetei după 50 de ani: Trei alimente anti-inflamatorii care topesc kilogramele
wowbiz.ro
Mărturia sfâșietoare a vecinei celor trei români morți în Valencia. Ce s-a întâmplat cu doar câteva minute înainte ca Gabi, Dana și fiica lor să fie înghițiți de inundații
Spynews
Cum arată casa lui Sorin Brotnei de la Asia Express. Concurentul a renovat și două locuințe vechi în Maramureș / FOTO
Spynews
Când va naște Larisa Iordache. Fosta gimnastă și soțul ei, Cristian Chiriță, se pregătesc să devină părinți de fetiță
Evz.ro
Ziua în care toată lumea are ghinion. Nu se fac nunți și nici afaceri
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
kanald.ro
16 români sunt dați dispăruți în Spania, în urma inundațiilor! MAE verifică informațiile cu privire la cetățenii dispăruți
Cancan.ro
Vedeta din România pe care puțini și-o amintesc! Mama ei e disperată: fiica a renunțat la TV și a căzut pradă substanțelor interzise
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Se TAIE BANII. Românii care nu mai primesc nimic la final de an
StirileBZI
Investitorii români se tem de creșterea taxelor după alegeri!
Prosport.ro
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
stirilekanald.ro
Nuntă transformată în coșmar. Mireasa s-a trezit la petrecere cu fosta iubită a soțului și a început scandalul. "Ce femeie sănătoasă la cap ar face așa ceva?"
substantial.ro
Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, supus unei intervenții chirurgicale la coloană
MediaFlux
Lovitură pentru DONALD TRUMP! Poate PIERDE TOT! SONDAJ de ultimă oră
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
România introduce prima aeronavă pentru stimularea precipitațiilor, printr-un proiect inovator cu SUA