Medicii de familie se declară depăşiţi de birocraţia legată de concediile medicale pentru pacienţii COVID: Nici nu putem vorbi cu pacienţii, atenţi în a completa fiecare rubrică

Medicii de familie sunt nemulţumiţi de birocraţia legată de concediile medicale, mai ales că, în pandemie, volumul acestora a explodat. Pentru o familie de patru persoane care s-a aflat în izolare sau carantină, medicul completează opt hârtii, dacă perioada vizată trece de la o lună la alta. Medicii reclamă că, pentru hârtii considerate inutile, nici nu pot sta de vorbă cu pacienţii cum trebuie, atenţi ca fiecare fiecare rubrică să fie completată corect, astfel încât să nu pună oamenii în plus pe drumuri.
Alina Costache
09 feb. 2022, 09:51
Medicii de familie se declară depăşiţi de birocraţia legată de concediile medicale pentru pacienţii COVID: Nici nu putem vorbi cu pacienţii, atenţi în a completa fiecare rubrică

Numărul concediilor medicale a explodat în valul 5 de coronavirus. Familii întregi s-au infectat şi au stat fie în carantină, fie în izolare. Pentru toate acestea, medicii de familie au fost nevoiţi să emită concedii medicale. Pentru că volumul concediilor este foarte mare, medicii de familie s-au declarat nemulţumiţi de birocraţia legată de concediile medicale.

”În anul de graţie 2022, continuăm să scriem concediile medicale tip, 3 hârtii autocopiative cu pixul sau la imprimanta matricială. Interesant este cum nu s-a reuşit digitalizarea sistemului în condiţiile in care tehnologia există şi o folosim pentru reţete”, a scris, miercuri, pe Facebook, medicul de familie Egri Eduard din Sibiu.

Citeşte şi: Octavian Jurma: „500.000 de copii şi-au pierdut un bunic, avem cel puţin 5.000 de orfani din cauza pandemiei”

Acesta explică faptul că ”volumul concediilor medicale a explodat odată cu pandemia”.

”Doar pentru o familie de 4 persoane ajungem să scriem 8 concedii, dacă se trece de pe o lună pe alta. Pierdem timp extrem de preţios cu pacienţii în cabinet până le completăm, nici măcar nu putem vorbi cu ei sau consilia fiind extrem de atenţi în a completa fiecare rubrică, deoarece pentru orice literă sau cifră greşită îi punem pe drumuri pentru corectarea greşelii”, a mai scris medicul, citat de news.ro.

Citeşte şi: Florin Cîţu, acuze grave la adresa lui Alexandru Rafila: Pare că a dat drumul la infectarea de turmă. Economia e afectată

Medicul spune că prezentarea pacienţilor la medicul de familie doar pentru a ridica concediul medical este inutilă deoarece raportarea se face online, iar angajatorii le pot lua tot din sistem. Medicul spune că din cauza acestei birocraţii, cabinetele medicilor de familie se aglomerează inutil şi în loc să poată consulta pacienţii care au nevoie de îngrijire medicală, medicii pierd timp preţios cu completarea unor acte.

”Toate datele oricum le completăm şi în format electronic utilizând sistemul informatic şi tot electronic le raportăm, practic munca este dublă. Angajatorul, la rândul lui, pierde timp pentru a transcrie datele de pe concediu în loc să scaneze un cod QR şi automat să fie înregistrat. În caz de pierdere sau distrugere trebuie să refacem, să trimitem declaraţii rectificativă etc, asta înseamnă muncă în plus dar şi atenţie sporită ca aceste hârtii să ajungă intacte”, a mai scris medicul.

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Zodiile care vor avea lumea la picioare până pe 2 martie 2025. Cinci nativi sunt plini de șansă
Capital.ro
Bucurie imensă pentru Călin Georgescu. Drum liber către Cotroceni. Au venit datele în seara aceasta
Playtech.ro
Câte limbi se vorbesc în România? Sunt de ordinul zecilor. Idiş, chineza şi croata, printre graiurile surprinzătoare
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Vaticanul și OZN-urile: Este ascuns un secret despre extratereștri în misterioasele arhive ale Papei? „Cine suntem noi să închidem ușile?”
wowbiz.ro
Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Sondajul care dă fiori. Cine e pe primul loc în cursa pentru prezidențiale
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Cum arată mormântul lui Andrei Perneș la o zi de la înmormântare. Dovezile clare că este iubit la nebunie
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Verdictul care îl îngroapă pe Călin Georgescu. Anunțul făcut chiar azi, 23 februarie: „Blocare imediată”
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Surprize la alegerile din Germania: Prezență record și miza partidelor mici
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!