Medicii de la Piteşti se revoltă împotriva ministrului Sănătăţii. Managerul spitalului spune că nu demisionează

Medicii de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, acolo unde premierul a cerut demisii, spun că vor ieşi în stradă dacă va fi cineva pedepsit. În acelaşi timp, managerul Spitalului de Pediatrie Pitești, doctorul Vasile Stan, a anunțat că nu intenționează să demisioneze, chiar dacă ministrul Sănătății și prefectul i-au cerut să renunțe la funcție.
Filip Stan
25 feb. 2016, 08:57
Medicii de la Piteşti se revoltă împotriva ministrului Sănătăţii. Managerul spitalului spune că nu demisionează

Personalul medical de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti este nemulţumit de faptul că ministrul Sănătăţii a cerut demisia conducerii unităţii, după ce s-a descoperit un nou caz grav de îmbolnăvire, la un bebeluş în vârstă de un an şi patru luni. Medicii şi asistenţii de la Spitalul de Pediatrie sunt acum revoltaţi, iar în funcţie de decizia pe care o va lua ministrul o va lua vor hotărî când vor ieşi în stradă şi cum vor organiza acest protest.

Citeşte şi MS: Situaţia copilului cu sindrom hemolitic-uremic era cunoscută de medicii piteşteni din 13 februarie

Managerul Spitalului de Pediatrie Pitești, doctorul Vasile Stan, a anunțat că nu intenționează să demisioneze.

„Eu am fost pus aici manager ca să am grijă de această unitate. Eu vă spun cu toată răspunderea, spitalul acesta nu are nicio vină. Al doilea lucru, toți dau telefon să întrebe dacă îmi dau demisia. Nu mi-o dau niciodată, vreau să fi demis și să văd argumentele pentru care mă demit”, a declarat managerul Spitalului de Pediatrie Pitești în cadrul unei conferințe de presă.

Şi şefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș, medicul Sorina Honțaru, a anunțat că nu intenționează să-și depună demisia de onoare cerută de prefectul județului, Cristian Soare.

Sorina Honțaru a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că nu are intenția de a demisiona. Ea a precizat că a fost numită în funcție de Ministerul Sănătății, instituție care o și poate înlocui dacă vor fi identificare motive întemeiate pentru o astfel de măsură.

Președintele CJ Argeș a explicat, la rândul său, că doar Consiliul de Administrație al Spitalului de Pediatrie Pitești poate decide schimbarea conducerii.

„Din punct de vedere al funcționării și al desfășurării activității la Spitalul de Pediatrie Pitești, nu am nicio atribuție în a demite conducerea spitalului. Conducerea spitalului poate fi demisă de Consiliul de Administrație, în baza unor acte grave care se încalcă. În acest moment, conducerea Spitalului de Pediatrie Pitești este numită prin concurs, în baza unei metodologii aprobate de Ministerul Sănătății. Demisia este unilaterală, nu am avut nicio discuție cu doctorul Stan în această privință”, a declarat Florin Tecău.

El a precizat că a fost la Spitalul de Pediatrie pentru a discuta cu personalul, în condițiile în care cadrele medicale acuză că sunt supuse unei presiuni constante în ultimele zile, iar starea de nemulțumire este foarte ridicată.

„Interesul și scopul nostru este să asigurăm funcționarea la parametri optimi a acestui spital, care asigură asistență medicală atât pentru copiii din județul Argeș, cât și pentru cei din județele limitrofe. Cred că situația la care s-a ajuns se datorează faptului că în 2011 au fost închise spitale și nu s-a gândit o rețea de sănătate care să asigure servicii directe, rapide și corecte pentru toți pacienții”, a mai spus președintele CJ Argeș.

Prefectul județului Argeș, Cristian Soare, a cerut joi demisia de onoare a șefei Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș, Sorina Honțaru, pentru proasta comunicare și a conducerii Spitalului de Pediatrie Pitești pentru proasta gestionare a crizei bebelușilor.

„O spun foarte ferm și foarte tranșant, pentru modul în care a comunicat și a gestionat această criză, solicit demisia de onoare a doamnei director Sorina Honțaru din funcția de director al DSP Argeș. De asemenea, solicit demisia conducerii Spitalului de Pediatrie pentru modul în care a gestionat întreaga situație”, a declarat prefectul în cadrul unei conferințe de presă.

Anterior, și ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a solicitat public demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitești sau demiterea acesteia de către autoritățile publice locale în a căror administrare și responsabilitate se află unitatea spitalicească.

Între timp, bebeluşul a fost internat la Spitalul Marie Curie, din Capitală, unde face dializă peritoneală. Potrivit România TV, el a fost vizitat joi dimineaţă de ministrul Sănătăţii. Aici mai sunt internaţi alţi cinci bebeluşi diagnosticaţi cu sindromul hemolitic uremic.

 

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Cea mai bună metodă de desfundat scurgerile. Pont de aur pentru orice român de la bloc
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Mișcare DISPERATĂ a lui TRUMP. Ce a făcut ca să o bată pe Kamala Harris
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...