Medicii rezidenţi angajaţi în timpul crizei COVID vor putea ocupa posturile fără concurs. Care sunt condiţiile

Guvernul vrea ca medicii rezidenţi, care au fost angajaţi pe perioadă determinată în timpul crizei generate de pandemia de coronavirus, să poată ocupa posturile fără concurs. Facilitatea este valabilă doar în unităţile medicale în care există posturi vacante şi pentru anumite specializări, la mare căutare pentru a gestiona numărul tot mai mare de îmbolnăviri cu COVID-19.
Romania TV
23 oct. 2020, 11:32
Medicii rezidenţi angajaţi în timpul crizei COVID vor putea ocupa posturile fără concurs. Care sunt condiţiile

Şeful cancelariei premierului a anunţat, vineri, că Ministerul de Interne şi Ministerul Sănătăţii au propus o ordonanţă de urgenţă ce vizează angajarea medicilor rezidenţi care urmează să finalizeze examenul de rezidenţiat. Ionel Dancă a explicat că principalele specializări foarte solicitate în timpul epidemiei de COVID-19 sunt medicina de urgenţă, terapia intensivă, epidemiologia, bolile infecţioase şi radiologia.

„Se creează cadrul prin această OUG pentru angajarea acestor medici rezidenţi cu contracte pe perioadă determinată pe şase luni. Avantajul pe care îl au aceşti tineri medici este că vor putea fi detaşaţi în diverse unităţi spitaliceşti unde există nevoie de aceşti specialişti.

Unde există posturi vacante, după expirarea perioadei de şase luni, vor putea ocupa posturile vacante fără concurs”, a declarat şeful cancelariei premierului Ludovic Orban.

Ionel Dancă a mai precizat că „sunt avute în vedere un număr de aproximativ 200 de medici care ar urma să finalizeze examenul de rezidenţiat pentru specializările menţionate şi care ar putea să fie incluşi în cadrul acestui program de păstrare a medicilor rezidenţi, a tinerilor medici în sistemul sanitar”.

De asemenea, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care cadrele medicale angajate de perioadă determinată în timpul stării de urgenţă şi a celei de alertă să poate beneficia de prelungirea contractelor.

Bugetul Ministerului Sănătăţii, suplimentat cu peste 500 de milioane de lei. Bani pentru testele PCR şi cumpărarea de Remdesivir

Tot astăzi, bugetul Ministerului Sănătăţii a fost suplimentat cu 570 de milioane de lei. Cea mai mare sumă, adică 400.000 de lei, va fi folosit pentru desfăşurarea activităţilor din programele naţionale de sănătate, printre care şi testarea suspecţilor şi bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus prin metoda Real Time PCR, şi continuarea vaccinării antigripale.

Ministerul Sănătăţii cumpără medicamentul Remdesivir folosit în tratarea bolnavilor de COVID-19

Mai mult, suma de 65.000 mii lei va fi utilizată de către Ministerul Sănătăţii pentru achizitionarea medicamentului Veklury (Remdesivir) necesar pentru tratamentul pacienţilor cu infecţie COVID.

Medicamentul Veklury (Remdesivir) a fost autorizat la nivel mondial şi la nivelul Comisiei Europene ca tratament specific pentru pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

„În scopul asigurării accesului egal la acest medicament al tuturor pacienţlor la nivel european, la nivelul Comisiei Europene a fost realizată o procedură de achiziţie comună, în numele şi pentru Statele Membre, aceasta urmând a fi finalizată în perioada imediat următoare. Ţinând cont de faptul că, la nivelul UE a fost adoptată strategia de achiziţie centralizată, prin intermediul Comisiei Europene, iar Statele Membre pot încheia contracte subsecvente în baza Acordului Cadru încheiat între Comisie şi producător, Ministerul Sănătaţii din România trebuie să asigure cadrul legal necesar în vederea posibilităţii achiziţionării medicamentelor necesare în perioada octombrie – decembrie 2020”, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...