Medicii și-au făcut dreptate. Guvernul Marcel Ciolacu mărește salariile din Sănătate

Vești bune pentru români: mai multe categorii de angajați vor primi creșteri consistente ale veniturilor, de la 1 august 2023. 
Mircea Filipescu
29 iun. 2023, 12:05
Medicii și-au făcut dreptate. Guvernul Marcel Ciolacu mărește salariile din Sănătate

Angajații din sănătate au știut cum să negocieze cu Guvernul. Sindicaliștii Sanitas au obținut creșteri de venituri pentru toate categoriile de salariați pe care-i reprezintă.

Majorările salariale vor fi acordate de la finalul verii. Marele anunț a fost făcut printr-un comunicat al organizației sindicale.

Miercuri, 28 iunie, reprezentanții Sanitas s-au întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu și vicepremierul Marian Neacșu. Aceștia au discutat despre stabilirea conținutului ordonanței de urgență care va completa drepturile negociate și obținute pentru salariații din sistemul public de sănătate.

După discuții, reprezentanţii Sanitas au obţinut, printre altele, încadrarea tuturor salariaţilor din Anexa II şi Anexa VIII la Legea 153/2017 (atât salariaţii din Sănătate, cât şi cei din asistenţă socială) la salariul de bază maxim prevăzut de lege.

În plus, sindicaliștii au obținut creșteri de venit pentru toate categoriile de angajați din sănătate, iar sursa de finanțare pentru aceste creșteri să fie Fondul Naţional Unic de Sănătate (FNUASS), nu bugetele instituțiilor medicale.

Câți bani vor primi medicii români, de la Marcel Ciolacu

Plățile de la 1 august reprezintă o plată parțială, în avans, aprobată de Guvernul Marcel Ciolacu. Creșterile de venituri vor fi prevăzute în noua Lege a salarizării.

„Începând cu 1 august 2023, personalul de specialitate medico-sanitar care efectuează gărzi în baza unui contract individual de muncă cu timp parţial pentru activitatea prestată în linia de gardă, precum şi personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar-sanitar care asigură continuitatea asistenţei medicale, beneficiază şi de o indemnizaţie lunară stabilită în cuantum brut”, se menţionează în comunicatul de presă.

  • 500 de lei în plus vor primi de la stat asistenții medicali, tehnicienii de radiologie şi imagistică licenţiaţi, asistenţii medicali de laborator clinic licenţiaţi, licenţiaţii în balneofiziokinetoterapie şi recuperare, asistenţii medicali dentari licenţiaţi, asistenţii medicali de profilaxie dentară licenţiaţi, asistenţii medicali licenţiaţi în nutriţie şi dietetică, moaşele, asistenţii medicali, surorile medicale, indiferent de nivelul studiilor.
  • De asemenea, lunar se vor acorda 100 – 300 de lei pentru fiecare zi lucrată în zilele de repaus săptămânal, sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările legale în vigoare nu se lucrează, pentru toate categoriile de personal, cu excepția celor prevăzute la lit. a-c).
  • 500 de lei vor fi acordați pentru medici, indiferent de gradul profesional, care efectuează lunar o gardă în afara normei legale de bază.
  • 500 de lei vor fi acordați pentru biologii, chimiștii şi biochimiștii care efectuează lunar cel puţin două gărzi.
  • 1.000 de lei vor fi acordați pentru medici, indiferent de gradul profesional, care efectuează lunar cel puţin două gărzi în afara normei legale de bază.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă o rostești zilnic. Sunt doar câteva cuvinte
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'