Medicul Adina Alberts spune că avertismentele alarmiste privind efectele nocive ale utilizării Ivermectinei sunt false.
„IVERMECTINA cancerigen?!?
Nimic mai fals. Ba este exact invers. Cercetători din Japonia și SUA au descoperit că ivermectina, un medicament utilizat pentru a distruge paraziții, inhibă dezvoltarea tumorală în carcinomul epitelial ovarian.
IVERMECTINA produce orbire?!?
Este o tâmpenie…. Sunt zeci de medicamente care produc afecțiuni ale vederii, ce pot da în final cecitate, și zac liniștite în rafturile farmaciilor umane, avizate fiind de ANMDM precum și de forurile similare internaționale.
Că se încearcă o denigrare a acestei substanțe -IVERMECTINA- pentru a cărei descoperire, atât irlandezul Campbell cât și japonezul Omura au primit premiul Nobel în 2015, acesta poate fi un adevăr!
Studii numeroase din întreaga lume arată că această substanță este eficientă atât în vindecarea de COVID19 cât și în prevenția îmbolnăvirii”, scrie medicul estetician pe Facebook.
Ivermectina folosita în tratarea Covid-19 poate avea consecinţe grave! Precizarile ANSVSA vin dupa ce in spatiul public au aparut informații potrivit carora ivermectina ar fi eficienta in prevenirea si tratamentul COVID-19.
ANSVSA sustine ca in Romania pot fi comercializate doar produse medicinale veterinare autorizate pentru comercializare de catre Institutul pentru Controlul Produselor Biologice si Medicamentelor de Uz Veterinar (ICBMV) din subordinea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor sau care sunt autorizate prin procedura centralizata.
Produsele medicinale veterinare autorizate pentru comercializare sunt inscrise in Nomenclatorul produselor medicinale veterinare autorizate in Romania, publicat pe site-ul ICBMV.
ANSVSA precizază că utilizarea ivermectinei la oameni in combaterea COVID-19 poate avea consecinţe grave. În acest moment sunt in desfasurare numeroase studii clinice umane, care au fost inscrise in Registrul Uniunii Europene al trial-urilor clinice.
Odata ce respectivele studii vor fi finalizate, in functie de rezultatele obtinute, acestea pot sta la baza depunerii unor cereri de autorizatii de punere pe piata a medicamentelor de uz uman pe baza de ivermectina in scopul combaterii Covid-19.
Specialistii avertizeaza ca utilizarea la oameni a produselor medicinale veterinare care contin ivermectina poate avea consecințe dintre cele mai grave asupra sanatatii umane. Din acest motiv, Colegiul Medicilor Veterinari din Romania interzice prescrierea, comercializarea, eliberarea si utilizarea produselor medicinale veterinare care conțin ivermectina, in contextul pandemiei de Covid-19.