„Au fost multe discuţii în legătură cu internarea fostului senator Cătălin Voicu. Acesta a ajuns luni dimineaţă la spital în urgenţă, având rectoragie, adică pierdere de sânge prin rect, dar şi anemie secundară. Totodată, pacientul are şi alte suferinţe, precum diabet, boală de inimă şi obezitate, în prezent fiind supus unor investigaţii medicale complexe”, a spus medicul Mircea Beuran, şeful Clinicii de chirurgie 3 de la Spitalul Floreasca, informează Mediafax.
Iniţial, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, doctorul Bogdan Opriţa, a declarat că Voicu nu este internat în unitatea medicală.
Managerul Spitalului de Urgenţă Floreasca, Radu Macovei, a precizat că a fost o confuzie de nume, fiind căutat printre persoanele internate în unitatea medicală Mădălin Voicu, nu Cătălin Voicu.
Macovei a mai spus că, după ce s-a ajuns la concluzia că este vorba despre fostul senator Cătălin Voicu, au fost făcute precizările de rigoare.
Fostul senator Cătălin Voicu trebuia să se prezinte luni la instanţa supremă pentru a fi audiat, întrucât la termenul anterior nu a putut da declaraţii în dosarul de corupţie, pentru că i s-a făcut rău la instanţă, fiind atunci transportat cu ambulanţa la spital.
La începutul şedinţei de judecată, avocaţii lui Cătălin Voicu au cerut Completului de cinci judecători al instanţei supreme amânarea judecării cauzei pe motiv că fostul senator a fost internat, luni, la Spitalul Floreasca, din cauza unor probleme cardiace. Totodată, avocaţii au prezentat instanţei mai multe documente medicale din care ar rezulta că Voicu a mai fost spitalizat şi zilele trecute, într-o clinică privată, dar nu au putut face dovada faptului că el ar fi fost internat luni.
Instanţa a suspendat pentru scurt timp şedinţa de judecată, pentru a verifica documentele depuse la dosar, iar ulterior a anunţat că respinge solicitarea avocaţilor şi că şedinţa de judecată continuă cu pledoariile finale.
Procurorul DNA a cerut Completului de cinci judecători al instanţei supreme să îl condamne pe fostul senator Cătălin Voicu la nouă ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie, alături de fostul judecător Florin Costiniu şi de oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic.
Procurorul a susţinut că instanţa de fond a aplicat în acest dosar pedepse prea blânde faţă de unii dintre inculpaţi. El a arătat că faptele din acest dosar sunt deosebit de grave, pentru că au scos la iveală imixiunea politică în actul de justiţie, precum şi „fraternizarea” unor judecători cu oameni de afaceri şi că astfel de fapte nu trebuie pedepsite cu condamnări orientate spre minimul special.
El a cerut instanţei să îl condamne pe fostul senator Cătălin Voicu la nouă ani de închisoare cu executare, pentru că este exponentul cel mai de sus în acest caz şi liderul întregului ansamblu faptic, acesta trebuind să primească pedeapsa cea mai grea. Procurorul a arătat că, în raport de calitatea pe care Voicu o avea şi de modul cum s-a folosit de funcţia deţinută pentru a corupe judecători ai instanţei supreme şi poliţişti, faptele sale sunt de natură deosebit de periculoasă. Totodată, procuroru a arătat că Voicu trebuie să primească pedeapsa cea mai mare pentru atitudinea nesinceră şi modul disimulat şi conspirat în care a acţionat, precum şi pentru că încercat influenţarea unui martor.
Totodată, procurorul a cerut condamnarea lui Florin Costiniu la şase ani de închisoare, a lui Marius Locic la cinci ani de închisoare şi a lui Costel Căşuneanu la patru ani de închisoare, toate cu executare.
În 1 iunie 2012, Cătălin Voicu a fost condamnat de un complet de trei judecători de la instanţa supremă la cinci ani de închisoare cu executare, Locic a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare. Florin Costiniu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, iar Costel Căşuneanu primit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu suspendare.
În acest dosar, în 21 mai 2010, Cătălin Voicu, Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi, respectiv, fals în înscrisuri sub semnătură privată.