Primul lui caz a fost un rezident local care a sunat la spital având simptome asemănătoare noului coronavirus. Cavanna și colegii săi l-au vizitat acasă, i-au efectuat un test de ultrasunete și i-au prescris imediat medicamente antivirale utilizate în mod normal pentru tratarea malariei, lupusului și artritei reumatoide. De atunci, peste 100 de pacienți au fost tratați acasă de Cavanna și echipa sa.
Pe lângă tratament, pacienții primesc şi un aparat cu care să îşi măsoare saturaţia de oxigen. Marea majoritate a pacienților tratați de doctor au răspuns bine la tratament și la recuperarea la domiciliu.
Astfel, metoda folosită de Cavanna a devenit cunoscută sub numele de „modelul Piacenza” și i-a inspirat deja pe colegii din regiunea sa. Mai mulți alți medici au luat deja legătura cu acesta pentru a afla mai multe despre strategia pe care o folosește pentru a combate noul virus.
#COVID19 Luigi Cavanna ha implementato un modello di assistenza domiciliare che sta facendo scuola a Piacenza. Qui l’intervista completa https://t.co/iJyg02oT7k@darioT_ @gbanna74 @psico_onco @bozovicspa @RicevutoEnrico @SCinieri @curijoey @marinagarassino @HosseinBorghaei pic.twitter.com/r4syY6QhRn
— Oncoinfo (@Oncoinfo_it) March 31, 2020