Medicul din Rădăuţi care a anunţat „primul caz de variola maimuţei” în România acuză că a fost sechestrat înainte să fie internat la Psihiatrie. Scandalul continuă

Medicul infecţionist Radu Agrosoaie, de la Spitalul Municipal Rădăuţi, dus cu ambulanţa la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iaşi, după ce a bruscat o pacientă şi două asistente, anunţă că a depus plângere la Parchet, DNA şi DIICOT, motivând că a fost sechestrat. Este vorba despre medicul care anunţa primul caz de variola maimuţei în România, caz desminţit ulterior de Ministerul Sănătăţii.
Alina Costache
25 mai 2022, 15:59
Medicul din Rădăuţi care a anunţat

Medicul infecţionist Radu Agrosoaiei, care a anunţat „primul caz de variola maimuţei” în România, a scris, miercuri, pe Facebook că a fost sechestrat în urmă cu două zile, când conducerea Spitalului Rădăuţi a chemat Poliţia, după ce ar fi bruscat o pacientă şi două asistente.

„Să SECHESTREZI un medic aducând 2 maşini de poliţie, una cu geamuri fumurii se deplasa în spatele tău cu 3 poliţişti şi să încătuşeze un MEDIC sau …să încerce să îi rupă coloana sau un organ vital prin presiune crescută intraabdominală apoi să îl duci într-o cameră de forţă să îi iei telefonul mobil, fără apă, fără mâncare, noroc că am apucat să urc în Maşina Servicii Comunale Rădăuţi SA, cărora le mulţumesc pentru răbdare. Astăzi dacă NU era maşina de gunoi NU cred că mai scriam ceva”, a afirmat medicul din Rădăuţi Radu Agrosoaiei.

El a precizat că la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi i s-a pus diagnosticul „tulburări legate de serviciu”.

Citeşte şi: Variola maimuţei: dacă observi ASTA, mergi urgent la medic. Cât de gravă este, de fapt, boala

Medicul a susţinut că în Spitalul din Rădăuţi nu a agresat pe nimeni, în afara medicului şef de secţie.

„Am realizat plângere PENALĂ la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Rădăuţi, DNA, DIICOT”, a mai scris medicul Radu Agrosoaiei.

În replică, conducerea Spitalului Rădăuţi a susţinut că medicul Radu Agrosoaie a fost externat cu o zi în urmă de la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi şi că între timp a solicitat spitalului din Rădăuţi să i se aprobe câteva zile de odihnă.

„Este în concediu de odihnă câteva zile. În această perioadă cât este în concediu are interdicţie să mai intre în spital. Am vorbit şi cu ministrul Sănătăţii despre acest caz. Am fost şi la Poliţie pentru a depune plângere împotriva lui. Sunt mai multe lucruri adunate, am dat o declaraţie în faţa poliţiştilor, a trebuit să iau atitudine”, a declarat pentru News.ro, Dan Vatră, managerul Spitalului Municipal Rădăuţi.

Citeşte şi: Alexandru Rafila, avertisment despre infecţiile cu variola maimuţei. „România nu este pregătită. Nu există vaccinuri. Vaccinul variolic era produs în 1979”

Dan Vatră a declarat că, luni dimineaţă, medicul Radu Agrosoaie a provocat scandal în spital şi a bruscat o pacientă, dar şi două asistente medicale.

„Este un medic problemă de ani buni. Dimineaţă a bruscat o pacientă şi două asistente medicale, apoi s-a urcat în cabina unei maşini de salubritate. Era extrem de agitat, am chemat Poliţia. A fost izolat în secţia de Psihiatrie, apoi a fost transportat cu ambulanţa la Institutul de Psihiatrie din Iaşi, fiind escortat şi de o maşină a Poliţiei”, a afirmat managerul spitalului din Rădăuţi, Dan Vatră.

Totodată, Vatră a precizat că în trecut a atras atenţia în Consiliul de Administraţie privind comportamentul acestui medic.

Medicul Radu Agrosoaie a anunţat, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook că în spitalul de la Rădăuţi ar fi apărut primul caz de variolă a maimuţei: „Suspiciune de VARIOLĂ. Spitalul Rădăuţi secţia boli infecţioase. Primul caz în România. Izolăm, tratăm. Am anunţat Ministrul Sănătăţii”.

Duminică, DSP Suceava şi Ministerul Sănătăţii au transmis că au investigat cazul pacientei şi că aceasta avea varicelă, nu variola maimuţei.

Spynews
Antonia și Cristian Marinescu de la Mireasa, sezonul 9, au aniversat trei luni de relație. Tânăra, mesaj emoționant pentru iubitul ei din afara competiției / FOTO
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Top 5 alimente care te îmbătrânesc prematur. Românii le adoră pe unele dintre ele, fără să știe ce efect au în timp
Capital.ro
Ilegal pentru proprietarii din România. Nu ai dreptul în propria curte sau pe teren. Mergi după gratii
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Șoferii trebuie să știe! Medicamentul banal care îi poate lăsa fără permis
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
Spynews
Știrile Antena Stars. Alina Eremia, incident neașteptat pe scena de la Neversea. Ce a pățit artista când se afla în fața publicului: „Simțeam adrenalina” / VIDEO
Spynews
Mira și Levi Elekes, vacanță de lux în Santorini! Cum arată locul fabulos în care s-au cazat: ”E ireal de frumos” / VIDEO
Evz.ro
Rute alternative pentru Bulgaria, Turcia și Grecia. Ponturi pentru șoferi
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Care este județul cu cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat 2024: La nivel național aceasta a crescut cu 3,6% comparativ cu anul precedent
Capital.ro
S-a dat interzis pentru cei cu telefoane mobile. Toți românii trebuie să înțeleagă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Rata de promovare la Bacalaureat 2024 este cea mai bună din ultimul deceniu
MediaFlux
FLORIN CÎȚU, combinat cu O COLEGĂ de PARTID! Cine e femeia mai tânără cu 20 de ani decât el
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!