Într-un interviu acordat România TV, dr. Monica Pop a explicat de ce există reticenţe privind vaccinul anti-COVID-19.
„E foarte normal ca populația medicală să fie reticientă pentru că nimeni nu vrea un vaccin care este făcut foarte repede și care nu a făcut proba timpului.
Nu știe nimeni ce efecte secundare poate avea peste 2 ani și dacă acestea sunt catastrofale”, a declarat medicul Monica Pop.
Citeşte şi: Vaccinul anti-Covid-19 produs de Pfizer a ajuns la 95%
Managerul Spitalului de Oftalmologie din Capitală a afirmat că nu se poate cunoaşte ce se poate întâmpla peste un timp.
„Un astfel de vaccin poate avea un impact genetic și nu poți cunoaște ce se poate întâmpla peste un timp.
E foarte normal așa. În ceea ce privește această circulară, eu sper din tot sufletul meu că e dată pentru a şti numărul persoanelor care vor să se vaccineze, în niciun caz pentru a impune acest lucru și pentru a șantaja populația cu locul de muncă”, a mai precizat Monica Pop.
Medicul a făcut referire la declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis care a anunţat că „primii români vaccinați anti-Covid vor fi medicii”.
„Vaccinarea va începe cu anumite grupe de populație: personalul medical în primă fază, grupele de risc, sectoare esențiale precum educație, siguranță națională, transporturi, energie.
Au fost stabilite condițiile generale. Am solicitat o dată în plus să comunice clar și transparent aceste măsuri atât personalului medical, cât și populației.
E deosebit de important să combatem dezinformarea și fake news-urile care au un efect manipulatoriu profund nociv. Atât timp cât dovezile științifice susțin eficiența și siguranța vaccinurilor, trebuie să ne unim eforturile pentru a implementa o campanie de vaccinare eficientă.
România va depăși această criză sanitară și sunt optimist pentru că deja începem să vedem efectele măsurilor luate”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.