Medicul Monica Pop a răbufnit în legătură cu vaccinarea obligatorie. Potrivit unui document oficial se vor face demersuri pentru adoptarea Legii Vaccinării care va cuprinde obligativitatea vaccinării populației. Făcând referire la textul care a fost scris încă din 2017, medicul Monica Pop a vorbit duminică seară, la Antena 3, despre cum a aparut aceasta lege si care ar fi consecințele ei. „Acum doi ani, atunci când eram de acord cu schemă de vaccinare obligatorie, am primit amenințări cu moartea. Și am cerut ajutorul Doctorului Arafat pentru a face plângere la poliție pentru lucrul acesta, pentru că am fost de acord cu lucrul acesta.” a amintit Monica Pop, managerul Spitalului de Urgențe Oftalmologice.
„Acum, când mortalitatea este mult mai mică, din păcate, consider că este o gravă încălcare a drepturilor omului. Omul trebuie convins, nu obligat. Cum se va face obligativitatea? Iei omul cu arcanul și îl bați dacă el nu dorește acest lucru?
Și atunci s-au opus exact cei care acum ar vrea să facă această vaccinare obligatorie. Exact aceștia s-au opus atunci. Deși s-au întâmplat atâtea nenorociri și deși a fost o epidemie foarte mare cu număr mare de decese (n.r. epidemia de rujeolă).
Nu este decât o posibilitate de a subjuga populația.” a mai spus Monica Pop, la Antena 3. Legea Vaccinării a fost trimisă în Parlament în anul 2017 de către Guvernul Tudose. Ulterior, aceasta a fost adoptată de Senat și se află în dezbatere la Camera Deputaților, unde au fost introduse zeci de amendamente. Una dintre precizările ce vizează Legea Vaccinării arată că aceasta „va cuprinde obligativitatea vaccinării populației”.
Purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea a transmis că „vaccinarea copiilor și a populației generale în situații epidemiologice speciale se dovedește importantă mai ales astăzi, în contextul pandemiei SARS-CoV-2. Trebuie să ținem cont că mai există și alte boli infecto-contagioase care ucid oameni.
Ca să luăm doar exemplul rujeolei, o boală ce poate fi prevenită prin vaccinare, în primul semestru al anului trecut, în România au existat peste 20.000 de îmbolnăviri și 64 de decese. Ministerul Sănătății susține existența unei legislații protectoare pentru sănătatea publică în concordanță cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și a altor instituții naționale și internaționale”.