Un reputat medic din Satu Mare a murit din cauza COVID-19. „Un profesionist desăvârșit care și-a dedicat întreaga viață bolnavilor”

Medicul Pallai Vasile Iosif Ștefan, un respectat pneumolog din Satu Mare, a murit, după ce s-a contaminat cu noul coronavirus. Doctorul s-a stins din viaţă la 83 de ani.
Razvan Mihalascu
05 dec. 2020, 14:28
Un reputat medic din Satu Mare a murit din cauza COVID-19.
Pallai Vasile Iosif Ștefan a murit

E doliu în lumea medicală din Satu Mare, după ce medicul Pallai Vasile Iosif Ștefan a murit din cauza COVID-19. Cu toate că se pensionase în 2002, dr. Pallai a lucrat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Satu Mare în calitate de medic pensionar până în 2018.

Medicul Pallai Vasile Iosif Ștefan a murit din cauza COVID-19, vineri, 4 decembrie.

Medicul Pallai Vasile Iosif Ștefan a murit din cauza COVID-19. Era unul dintre decanii de vârstă ai pneumologiei sătmărene

Reprezentanţii Spitalului de Pneumoftiziologie au publicat un mesaj de condoleanţe pe pagina de Facebook a instituţiei.

„In memoriam – dr. Pallai Vasile Iosif Ștefan (20.08.1937 -04.12.2020)

Profund îndurerați am aflat de trecerea la cele veșnice a unui om drag, a fostului nostru coleg, medicul pneumoftiziolog, Pallai Vasile Iosif Ștefan după o luptă grea cu acest virus nemilos. Este o pierdere grea care ne-a lăsat fără cuvinte. În aceste momente de adâncă tristețe, nu au mai rămas decât lacrimi, multe lacrimi și aduceri aminte față de un profesionist desăvârșit care și-a dedicat întreaga viață bolnavilor, un medic pentru care Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare a fost a doua casă.

Dr. Pallai Vasile Iosif Ștefan s-a născut la data de 20 august 1937, în localitatea Poienile de sub Munte, județul Maramureș, fiind cel mai mare dintre cei 7 frați ai familiei. Tatăl său a fost preot greco catolic în localitatea Cidreag, comuna Porumbești, județul Satu Mare.

A absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureș în anul 1962. Timp de 60 de ani și-a pus întreaga pricepere, toată dăruirea în slujba oamenilor.

Profesionist prin excelentă, dr. Pallai Vasile Iosif Ștefan a fost unul dintre decanii de vârstă ai pneumologiei sătmărene, respectat și apreciat de colegii de breaslă din județ și din țară pentru profesionalismul și umanitatea de care a dat dovadă și tot atât de mult de pacienți. Și-a iubit profesia și oamenii, iar acest lucru se reflectă și în cei 45 de ani lucrați la Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare.

Una din performanțele profesionale ale domnului doctor a fost realizarea în decursul activității a peste 6.000 de bronhoscopii.
Și-a început activitatea ca medic ftiziolog la spitalul din Luduș, cu aprofundarea radiologiei – radioscopiei la Clinica TBC din Târgu Mureș, la care se adaugă și anii în care a fost angajat ca extern apoi ca intern în cadrul facultății, cu practică pe mai multe specialități.

În 1973 revine la Satu Mare. Pentru început activează la Sanatoriul TBC din Bixad, iar din septembrie 1975 și-a început activitatea la Spitalul TBC Satu Mare unde a lucrat până în luna august 2018.
În perioada 1997- 2003 a fost director al Spitalului TBC Satu Mare.

S-a pensionat în anul 2002, iar până în 2018, a lucrat la Spitalul de Pneumoftiziologie in calitate de medic pensionar, în contextul deficitului de personal de specialitate. De-a lungul timpului experiența profesională a împărtășit-o generațiilor mai tinere de medici. Prin felul său deschis, dornic de a ajuta, a fost apreciat, iubit și respectat de toată lumea.

Dr. Pallai a încetat din viață, vineri, 4 decembrie 2020.

Conducerea și colectivul Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare adresează sincere condoleanțe familiei.
Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar familiei îndoliate să îi dea mângâiere”, este mesajul publicat de Spitalul de Pneumofiziologie din Satu Mare, pe Facebook.

Citeşte şi: Încă un asistent medical răpus de COVID! Daniel Dobrițoiu avea doar 33 de ani

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!