Cât de periculoasă poate fi pâinea pentru organism. Ce recomandări face medicul Vlad Ciurea în acest sens. Specialistul este renumit pentru sfaturile sale atunci când vine vorba de sănătate și nutriție.
Pâinea albă mai este numită și „alimentul gol”, deoarece conține numai amidon, pe care organismul îl transformă în zahăr și grăsimi. Totodată, acest aliment îngrașă, crește riscul de apariție a diabetului zaharat, nu este benefică pentru sănătatea inimii și, pentru că conține foarte puține fibre alimentare, favorizează apariția constipației.
Chiar dacă unii oameni au tendința de a mânca multă pâine albă în timpul meselor, este bine să fie precauți la riscurile pe care acest consum le presupune. Ce spune medicul Vlad Ciurea despre pâine și cât de periculoasă poate fi pentru sănătate.
Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile”, a explicat renumitul neurochirurg.
Specialistul a dezvăluit și care este alimentul la care a renunțat de foarte mulți ani. Este vorba despre cartofii prăjiți.
„Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Gust, dar nu mănânc cartofi prăjiți. Cartoful, în general îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează activitatea cerebrală”, mai spune medicul.
Medicul consumăzilnic miere, un aliment preferat de mulți români. El spune că acest aliment este un adevărat panaceu, curăță vasele, îndepărtează depunerile de colesterol, stimulează imunitatea și creierul.
„Este un adevărat panaceu, curăță vasele, îndepărtează depunerile de colesterol, stimulează imunitatea și stimulează activitatea celulelor nervoase și activitatea sinaptică”, a spus prof. dr. Vlad Ciurea.
„Usturoiul, se știe de 5.000 de ani lucrul acesta, de la vechile popoare. De ce evreii mănâncă usturoi continuu, încă din antichitate?
Este un adevărat panaceu, curăță vasele, îndepărtează depunerile de colesterol, stimulează imunitatea și stimulează activitatea celulelor nervoase și activitatea sinaptică. Sunt acele mici substanțe care pleacă din usturoi… Dovadă că, dacă de 5000 de ani se știe că acest popor ales în mod deosebit consumă usturoi, care este motivul pentru care îl consumă?
Vă dau un exemplu… Poporul danez nu este foarte evoluat din punct de vedere genetic, în a-și îmbunătăți starea genetică. Așa că, spun ei, mănâncă usturoi. Dar aduc un usturoi din Spania, care nu miroase atât de tare. Al nostru este mult mai sănătos, să știți! Mult mai bun și mai sănătos”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea.
Citește și: Vlad Ciurea aruncă bomba despre ce aliment trebuie să consume femeile zilnic! Este aur curat pentru sănătate
Medicul arată că există anumite tipuri de carne care aduc beneficii extraordinare atât organismului, cât și creierului uman. Potrivit neurochirurgului, cea mai bună carne pentru creier este cea care provine de la pește. De altfel, reputatul medic insistă că românii ar trebui să consume cu regularitate pește, bogat în proteine și acizi grași nesaturați.