Medicul Vlad Ciurea dezvăluie cele 2 alimente care ne obosesc și ne iau toată energia: „Moleșește activitatea cerebrală. Eu nu am mai mâncat de 10 ani”

Medicul neurochirurg Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă cu privire la cele 2 alimente, care sunt consumate foarte des de români, însă puțini știu că ne obosesc și ne iau toată energia. Există șase nutrienți de bază care sunt necesari pentru a ne susține sănătatea și anume: proteinele, carbohidrații, grăsimile, vitaminele, mineralele și apa.
Alina Costache
05 ian. 2025, 13:20
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie cele 2 alimente care ne obosesc și ne iau toată energia:
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie cele 2 alimente care ne obosesc

Vlad Ciurea a dezvăluit că a eliminat două alimente din dieta sa zilnică din cauza efectelor pe care acestea le au asupra activității cerebrale. Este vorba despre pâine și cartofi, care sunt nelipsite de pe masa românilor. Mai mult decât atât, acestea sunt consumate deseori în exces, provocând oboseală.

Medicul Vlad Ciurea nu mai consumă pâine și cartofi

Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile. (…) Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Gust, dar nu mănânc cartofi prăjiți. Cartoful, în general, îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează activitatea cerebrală”, a spus medicul Vlad Ciurea, potrivit Antena 3 CNN.

Specialiștii recomandă, în măsura în care acest lucru este posibil, să renunțăm la produsele alimentare dăunătoare pentru organism. O masă ideală include jumătate de farfurie de legume (care conțin fibre, vitamine și minerale), un sfert de farfurie de carbohidrați și un sfert de farfurie de proteine. Nu uitați că inclusiv alimentele în sine sănătoase, cum ar fi fructele, dăunează în cantități exagerate.

Citește și: Produsul tradițional pe care ar trebui să-l consume toți românii de Crăciun. Vlad Ciurea: „Creierului îi place foarte mult”

Dr. Vlad Ciurea, despre riscurile consumului frecvent de mici

Fie că sunt făcuți pe grătar sau în tigaie, micii sunt mâncați foarte des de români. Totuși, Vlad Ciurea a precizat că ar trebui consumați de cel mult 2 – 3 ori pe an fiindcă au în compoziție carne care nu e de cea mai bună calitate pentru celula nervoasă.

Când simțim mititeii care sfârâie pe grătar plecăm în direcția respectivă. Ne-am dus după vizualizare, după zgomot, după miros. Ancestral, în genomul românesc, s-au imprimat acești mititei care ne plac tuturor, însă creierului nu îi plac. Nu are voie creierul să acceadă la acest produs. Nu am spus să nu guste de două ori pe an, de trei ori pe an, dar să nu fie o mâncare frecventă”, a explicat medicul Vlad Ciurea în emisiunea iThink, de la Antena.

Dr. Vlad Ciurea a făcut o listă cu toate produsele pe care le recomandă pentru protejarea creierului și pentru îmbunătățirea performanței mentale. Specialistul le cere oamenilor să consume proteine slabe: curcan, pui, ouă, linte, cereale integrale, peștele de apă rece, cum ar fi somonul, macroul și sardinele, sunt surse excelente de acizi grași Omega-3, nucile, legumele verzi, printre care se numără spanacul și varza.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Jojo arată senzațional la 44 de ani! Care este secretul siluetei sale perfecte
Fanatik.ro
Ești obligat sau nu să oprești la trecerea de pietoni dacă persoana care traversează se află pe sensul opus? Ce spune Codul Rutier, de fapt, inclusiv când există și o linie de tramvai
Capital.ro
Doliu în televiziune! A murit unul dintre cei mai iubiți și respectați actori ai generației de aur
Playtech.ro
Distanța de la care încep să măsoare viteza noile radare pe trepied. Frânarea bruscă nu mai funcționează
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Legăturile secrete ale Vaticanului cu OZN-urile, dezvăluite: Succesorul Papei Francisc este îndemnat să spună „adevărul”
wowbiz.ro
Ioana Tufaru, ceartă cu soțul: "Mi-am făcut bagajele și am plecat. Nu mai suportam..." | Declarații exclusive
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Încă un cod galben de la ANM. Situația se complică, furtunile lovesc în forță
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
kanald.ro
Moartea Papei Francisc, anunțată de un obiect simbolic? Coincidența stranie care i-a cutremurat pe credincioși
Cancan.ro
Câte mașini are Piedone, de fapt. Cel mai vechi autoturism al șefului ANPC este fabricat în 1968
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu a primit interzis! Anunțul făcut de Rusia: Cine a condamnat România pentru asta?
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
stirilekanald.ro
Maria a murit de Paște, la slujba de Înviere. Femeia s-a prăbușit la pământ, în biserică. Ce i-a spus preotului înainte să moară: "Tare greu mi-a fost să ajung astăzi la biserică"
Avertisment oficial: De ce nu este sigur să consumi ouă de la găinile crescute în gospodărie
MediaFlux
Trump, acord cu Putin! Răsturnare privind războiul din Ucraina
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Reapare un ziar care ne-a lipsit: TROMBONUL PLEONAST – sub sloganul „Suntem redundanți, dar relevanți.”