Medicul Vlad Ciurea dezvăluie metoda SECRETĂ de încărcare cu energie în fiecare dimineață

Obiceiul banal care duce la blocarea creierului. Medicul Vlad Ciurea spune că mulți îl au și nu își dau seama ce se întâmplă, de fapt.
Alina Costache
23 iun. 2024, 07:13
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie metoda SECRETĂ de încărcare cu energie în fiecare dimineață

Știai că te  poți energiza la cote maxime în fiecare dimineață fără nicio picătură de cafea? Neurochirurgul Vlad Ciurea spune că aerul curat, apa la temperatura camerei și razele de soare sunt factorii care activează lobul prefrontal, responsabil de încărcarea corpului cu energie.

„Cel care îmi dă energia, fără cafea, este impulsul cerebral, care pleacă din lobul prefrontal, din partea anterioară a creierului. Lobul prefrontal dă comenzile ce reîncarcă organismul cu energie. Lobul prefrontal trebuie biciuit.

Cele mai nocive alimente care distrug sistemul imunitar. Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă: „Creierul se bucură”

Primele raze de soare spre el, acea undă de aer curat, primele zgomote, dacă sunt păsări în jurul nostru, apa cât mai curată, la temperatura camerei dau drumul la lobul prefrontal. Pleacă totul, pleacă și sistemul general nervos și sistemul endocrin și atunci ne putem numi o ființă umană”, a explicat Vlad Ciurea în podcastul lui Mihai Morar, ”Fain & Simplu”.

Vlad Ciurea: ”Informațiile pe care le primim se răspândesc în tot corpul”

De asemenea, întrebat cum ne afectează știrile negative citite dimineața, atunci când primul lucru pe care îl facem e să deschidem telefonul și să vedem ce s-a mai întâmplat în lume, Vlad Ciurea a răspuns:

„Ați primit o știre ca o lovitură care a venit în creier și care s-a dus exact în centrii dumneavoastră de vorbire, de gândire, de metabolism, și ați primit aceasta pe toate planurile. Pe planul memoriei, pe plan vizual, pe plan metabolic, pe plan emoțional. Informațiile pe care le primim se răspândesc în tot corpul”, a explicat neurochirugul.

Un obicei întâlnit la multe persoane care poate bloca funcționarea normală a creierului. Neurochirurgul Vlad Ciurea explică ce se întâmplă, de fapt.

Obiceiul banal care duce la blocarea creierului. Mulți nu își dau seama
Frica și anxietatea pot conduce la o senzație puternică de blocare a creierului, afectând capacitatea de a gândi clar și de a lua decizii. Această stare poate fi paralizantă și afectează foarte mulți oameni. Ce spune medicul Vlad Ciurea?

Faimosul neurochirurg a subliniat că, în momentul în care trecem prin stări de frică și anxietate, toate procesele cerebrale se blochează. Este important să identificăm sursa anxietății și să găsim modalități de a gestiona stresul.

Dr. Vlad Ciurea a fost invitat în emisiunea Sfat de Sănătate, de la Antena 3 CNN, unde face dezvăluiri uluitoare. El explică de ce mulți oameni se blochează în momentele de panică.

Citește și: Ce pește e cel mai recomandat pentru sănătate. Dr. Vlad Ciurea: „Merge foarte bine pentru celula nervoasă”

„Anxietatea blochează tot. Unul din elementele grele ale creierului este această frică. Dacă intri în frică, panică toate procesele cerebrale se blochează. Trebuie să nu intrăm în această frică”, a declarat reputatul neurochirurg, Vlad Ciurea.

Mulți oameni trec prin stări de anxietate atunci când trebuie să meargă la o consultație sau când primesc un diagnostic. De aceea, neurochirurgul Vlad Ciurea îndeamnă oamenii să meargă preventiv la medic. Nu trebuie să avem teama de a merge la doctor. El recomandă ca fiecare persoană să găsească medicul potrivit cu care să poată discuta de la om la om.

În cadrul emisiunii, dr. Vlad Ciurea vorbește despre cât de importantă este legătura dintre medic și pacient. O relație bună ajută atât la prevenirea unor boli, cât și la descoperirea unui diagnostic într-un timp scurt. Mai mult, se poate pune la cale un plan potrivit pentru a combate eficient problema.

„Când am aflat un diagnostic formulat, în primul rând trebuie să vorbim cu un specialist în boala respectivă. Sunt spitale, sunt specialiști, sunt cadre universitare şi trebuie să ne găsim o persoană cu experiență.

Putem afla ce cunoștințe are în spate medicul respectiv, ce pregătiri a făcut în acest domeniu, iar doctorul acela trebuie în primul rând să aibă timpul necesar. Un doctor care se grăbește nu poate să salveze o viață, nu poate să dea o informație corectă”, a declarat neurochirurgul Vlad Ciurea, la Antena 3.

De asemenea, dr. Vlad Ciurea spune că nu poți să prezici cât timp durează un consult. Unii pacienți au nevoie de 20 de minute, în timp de alții pot petrece o oră în cabinetul doctorului. Pacientul trebuie ascultat, înțeles și ”lăsat să vorbească cât mai mult”.

„Medicina nu se face cu ceasul, nu se poate să pui ceasul să sune după 20 de minute. Într-adevăr, dacă ai un pacient pe care îl cunoști foarte bine și a venit la un control, are un istoric medical în spate, da, să zicem că poate dura 20 de minute consultul.

Dar un pacient care intră pe ușă prima dată poate să stea și o oră, pentru că tot mai are câte ceva de spus. (…) Relația dintre medic și pacient este foarte importantă. Pacientul trebuie lăsat să vorbească, el însuși să furnizeze datele, iar acea povestire, anamneză, cum îi spunem noi medicii, este foarte importantă. Practic 50% din diagnostic este formulat din cuvintele pacientului”, a mai spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea.

DailyBusiness
Sunt vizați TOȚI ROMÂNII! Klaus Iohannis a semnat legea AZI
Spynews
Roxana Blenche, schimbare de look. Ce și-a făcut la păr prezentatoarea de la Hello Chef / FOTO
Bzi.ro
Aroganță maximă a vedetei! Delia a decojit un ou fiert în geanta Balenciaga!
Fanatik.ro
Anunț oficial despre schimbarea orei. Țara uriașă care vrea să renunțe la acest obicei. Ora de vară ar putea deveni permanentă
Capital.ro
Lege pentru românii de la bloc. Se montează neapărat la ușă. Asociația de proprietari te obligă
Playtech.ro
S-a născut în închisoare, iar acum doctorii i-au mai dat o lună de trăit. Băiatul suferă de...
DailyBusiness
Ai nevoie de bani pentru încălzire? Iată cum depui documentele necesare
Adevarul
Cât de atractivă mai e munca în străinătate. Cât câștigi ca sudor în Germania, cât se plătește în Letonia
wowbiz.ro
Mărturia sfâșietoare a vecinei celor trei români morți în Valencia. Ce s-a întâmplat cu doar câteva minute înainte ca Gabi, Dana și fiica lor să fie înghițiți de inundații
Spynews
Cum arată casa lui Sorin Brotnei de la Asia Express. Concurentul a renovat și două locuințe vechi în Maramureș / FOTO
Spynews
Când va naște Larisa Iordache. Fosta gimnastă și soțul ei, Cristian Chiriță, se pregătesc să devină părinți de fetiță
Evz.ro
Cea mai bună omletă din lume. Rețeta care face furori peste tot
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
kanald.ro
16 români sunt dați dispăruți în Spania, în urma inundațiilor! MAE verifică informațiile cu privire la cetățenii dispăruți
Cancan.ro
Vedeta din România pe care puțini și-o amintesc! Mama ei e disperată: fiica a renunțat la TV și a căzut pradă substanțelor interzise
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Doliu național azi: Am primit, cu multă durere, vestea tragică! Patriarhul Daniel...
StirileBZI
Investitorii români se tem de creșterea taxelor după alegeri!
Prosport.ro
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
stirilekanald.ro
Anunțul MAE de ultim moment despre românii dispăruți în Spania, în urma inundațiilor catastrofale
substantial.ro
Femeile din Ucraina: un rol crucial în economie și apărare în contextul războiului
MediaFlux
Lovitură pentru DONALD TRUMP! Poate PIERDE TOT! SONDAJ de ultimă oră
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
România introduce prima aeronavă pentru stimularea precipitațiilor, printr-un proiect inovator cu SUA