Medicul Vlad Ciurea dezvăluie metoda SECRETĂ de încărcare cu energie în fiecare dimineață

Obiceiul banal care duce la blocarea creierului. Medicul Vlad Ciurea spune că mulți îl au și nu își dau seama ce se întâmplă, de fapt.
Alina Costache
23 iun. 2024, 07:13
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie metoda SECRETĂ de încărcare cu energie în fiecare dimineață

Știai că te  poți energiza la cote maxime în fiecare dimineață fără nicio picătură de cafea? Neurochirurgul Vlad Ciurea spune că aerul curat, apa la temperatura camerei și razele de soare sunt factorii care activează lobul prefrontal, responsabil de încărcarea corpului cu energie.

„Cel care îmi dă energia, fără cafea, este impulsul cerebral, care pleacă din lobul prefrontal, din partea anterioară a creierului. Lobul prefrontal dă comenzile ce reîncarcă organismul cu energie. Lobul prefrontal trebuie biciuit.

Cele mai nocive alimente care distrug sistemul imunitar. Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă: „Creierul se bucură”

Primele raze de soare spre el, acea undă de aer curat, primele zgomote, dacă sunt păsări în jurul nostru, apa cât mai curată, la temperatura camerei dau drumul la lobul prefrontal. Pleacă totul, pleacă și sistemul general nervos și sistemul endocrin și atunci ne putem numi o ființă umană”, a explicat Vlad Ciurea în podcastul lui Mihai Morar, ”Fain & Simplu”.

Vlad Ciurea: ”Informațiile pe care le primim se răspândesc în tot corpul”

De asemenea, întrebat cum ne afectează știrile negative citite dimineața, atunci când primul lucru pe care îl facem e să deschidem telefonul și să vedem ce s-a mai întâmplat în lume, Vlad Ciurea a răspuns:

„Ați primit o știre ca o lovitură care a venit în creier și care s-a dus exact în centrii dumneavoastră de vorbire, de gândire, de metabolism, și ați primit aceasta pe toate planurile. Pe planul memoriei, pe plan vizual, pe plan metabolic, pe plan emoțional. Informațiile pe care le primim se răspândesc în tot corpul”, a explicat neurochirugul.

Un obicei întâlnit la multe persoane care poate bloca funcționarea normală a creierului. Neurochirurgul Vlad Ciurea explică ce se întâmplă, de fapt.

Obiceiul banal care duce la blocarea creierului. Mulți nu își dau seama
Frica și anxietatea pot conduce la o senzație puternică de blocare a creierului, afectând capacitatea de a gândi clar și de a lua decizii. Această stare poate fi paralizantă și afectează foarte mulți oameni. Ce spune medicul Vlad Ciurea?

Faimosul neurochirurg a subliniat că, în momentul în care trecem prin stări de frică și anxietate, toate procesele cerebrale se blochează. Este important să identificăm sursa anxietății și să găsim modalități de a gestiona stresul.

Dr. Vlad Ciurea a fost invitat în emisiunea Sfat de Sănătate, de la Antena 3 CNN, unde face dezvăluiri uluitoare. El explică de ce mulți oameni se blochează în momentele de panică.

Citește și: Ce pește e cel mai recomandat pentru sănătate. Dr. Vlad Ciurea: „Merge foarte bine pentru celula nervoasă”

„Anxietatea blochează tot. Unul din elementele grele ale creierului este această frică. Dacă intri în frică, panică toate procesele cerebrale se blochează. Trebuie să nu intrăm în această frică”, a declarat reputatul neurochirurg, Vlad Ciurea.

Mulți oameni trec prin stări de anxietate atunci când trebuie să meargă la o consultație sau când primesc un diagnostic. De aceea, neurochirurgul Vlad Ciurea îndeamnă oamenii să meargă preventiv la medic. Nu trebuie să avem teama de a merge la doctor. El recomandă ca fiecare persoană să găsească medicul potrivit cu care să poată discuta de la om la om.

În cadrul emisiunii, dr. Vlad Ciurea vorbește despre cât de importantă este legătura dintre medic și pacient. O relație bună ajută atât la prevenirea unor boli, cât și la descoperirea unui diagnostic într-un timp scurt. Mai mult, se poate pune la cale un plan potrivit pentru a combate eficient problema.

„Când am aflat un diagnostic formulat, în primul rând trebuie să vorbim cu un specialist în boala respectivă. Sunt spitale, sunt specialiști, sunt cadre universitare şi trebuie să ne găsim o persoană cu experiență.

Putem afla ce cunoștințe are în spate medicul respectiv, ce pregătiri a făcut în acest domeniu, iar doctorul acela trebuie în primul rând să aibă timpul necesar. Un doctor care se grăbește nu poate să salveze o viață, nu poate să dea o informație corectă”, a declarat neurochirurgul Vlad Ciurea, la Antena 3.

De asemenea, dr. Vlad Ciurea spune că nu poți să prezici cât timp durează un consult. Unii pacienți au nevoie de 20 de minute, în timp de alții pot petrece o oră în cabinetul doctorului. Pacientul trebuie ascultat, înțeles și ”lăsat să vorbească cât mai mult”.

„Medicina nu se face cu ceasul, nu se poate să pui ceasul să sune după 20 de minute. Într-adevăr, dacă ai un pacient pe care îl cunoști foarte bine și a venit la un control, are un istoric medical în spate, da, să zicem că poate dura 20 de minute consultul.

Dar un pacient care intră pe ușă prima dată poate să stea și o oră, pentru că tot mai are câte ceva de spus. (…) Relația dintre medic și pacient este foarte importantă. Pacientul trebuie lăsat să vorbească, el însuși să furnizeze datele, iar acea povestire, anamneză, cum îi spunem noi medicii, este foarte importantă. Practic 50% din diagnostic este formulat din cuvintele pacientului”, a mai spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea.

DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Spynews
Gogoșele minciunele ca la bunica acasă! Rețeta care îți va aduce aminte de copilărie! Se fac rapid și sunt delicioase
Bzi.ro
Maurice Munteanu dă de pământ cu Melania Trump: „Părul prea coafat ca la concursurile de Miss din Europa de Est!“
Fanatik.ro
Ce acte îți trebuie pentru a merge în Marea Britanie în 2025. Nu mai poți intra pe teritoriul Angliei fără asta
Capital.ro
Victorie pentru Călin Georgescu. Verdictul venit chiar acum: Va fi măcel!
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Cum reacționează sistemul imunitar în cazul alergiilor de la veninul de albine. Descoperirile făcute de oamenii de știință
Adevarul
Profesorul Cătălin Avramescu, candidat la alegerile prezidențiale: „România ar trebui să dețină arme nucleare pentru a intimida Rusia”
wowbiz.ro
Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie
Spynews
Justin și Hailey Bieber s-au despărțit?! Ce indiciu anunță o posibilă separare la Hollywood | FOTO
Spynews
Cine e tânăra în vârstă de 34 de ani găsită moartă în casă, în Târgu Jiu. Trupul Andei a fost mâncat de câinii pe care îi avea / FOTO
Evz.ro
Doliu în lumea literară. A murit un nume de referință în România
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
kanald.ro
Pensionarii primesc bani în plus din martie 2025! Cine sunt cei 1 milion de beneficiari
Cancan.ro
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Verdict crunt pentru Călin Georgescu: Este o variantă de neacceptat!
StirileBZI
Salariu de 500 de lei pe zi și trei mese, plus loc de cazare! Ce companie oferă aceste beneficii angajaților
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
stirilekanald.ro
Anda, găsită moartă în casă! Câinii începuseră să-i devoreze trupul neînsuflețit
substantial.ro
Ofițeri ucraineni arestați pentru apărarea nereușită din Harkov
MediaFlux
SE ANULEAZĂ ALEGERILE PREZIDENȚIALE? MAI a transmis DECIZIA FINALĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Posibil spionaj de înalt nivel: Serviciile de informații maghiare, investigate la Strasbourg!