Medicul Vlad Ciurea, sfaturi pentru o viață sănătoasă. La ce oră ar trebui să ai ultima masă, de fapt

După cum este bine știut, medicul Vlad Ciurea este unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România. De data aceasta, medicul a oferit sfaturi despre orele la care oamenii ar trebui să mănânce. Mai jos ai toate detaliile.
Filip Stan
08 feb. 2024, 09:31
Medicul Vlad Ciurea, sfaturi pentru o viață sănătoasă. La ce oră ar trebui să ai ultima masă, de fapt
Prof. dr. Vlad Ciurea

În trecut, ideea că mâncatul înainte de culcare nu este chiar ceva rău, însă în momentul de față, tot mai mulți români se dezic de acest obicei. Este foarte important pentru sănătate, dar și pentru siluetă.

Citește și Vlad Ciurea, despre cum să restartezi creierul la prima oră. Gestul care trebuie făcut obligatoriu imediat după ce ai deschis ochii

Se pare că și doctorul Vlad Ciurea spune că ar trebui să eviți mesele seara. Medicul Vlad Ciurea a explicat la ce oră ar trebui să mănânci și de ce.

Acesta a subliniat importanța unui stil de viață sănătos și a oferit sfaturi pentru menținerea unei stări de sănătate bune.

„Creierul este mult mai receptiv atunci când lucrați după un plan bine organizat. Memoria este mai bună, starea de bine, starea aceea de energie pozitivă, este mult mai prezentă.

Stările negative, iritările acelea de tipul «oare am uitat ceva?», ezitările sau inconstanțele se reduc semnificativ. Iar dacă le puneți pe hârtie, într-o agendă, și, mai ales, scrise de mână, creierul dumneavoastră va fi mult mai puțin încărcat de reziduuri.

Să știți că eu iubesc să scriu de mână zilnic. Este un lucru dovedit faptul că scrisul de mână dezvoltă imaginația, stimulează gândirea, clarifică ideile și îmbunătățește memoria”, a spus neurochirurgul Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar, potrivit Gândul.ro.

”Nu mai târziu de 19:00”

El a oferit și câteva sfaturi, pentru ca tu să te relaxezi de fiecare dată când ai ocazia, dar și despre ora la care trebuie să mănânci ultima masă.

„În primul rând, dormiți fără telefonul mobil pe noptieră. Aerisiți bine dormitorul înainte de culcare și nu porniți căldura la maximum. Este foarte important să vă culcați seara în jurul orei 10, somnul este mai profund înainte de miezul nopții. O carte bună este mai potrivită înainte de culcare decât orice emisiune televizată. Sau orice film artistic. Treziți-vă dimineața devreme și beți un pahar cu apă, deschideți fereastra, respirați aer curat și ascultați un pic de muzică. Melodii care vă plac.

Citește și Greşeala majoră pe care o facem toţi imediat după ce mâncăm. Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Asta ar trebui să faceți!”

„Nu uitați că randamentul cel mai bun îl dați în intervalul dintre orele 10 și 12 dimineața. Nu săriți peste prânz, dar nu mâncați până când rămâneți sudați de scaun. Iar după-amiaza, faceți un pic de sport. Sau, măcar puțină mișcare în aer liber. Apoi, nu uitați de teatru, operă sau cinema. Iar seara, o cină ușoară, nu mai târziu de ora 19:00”, a mai arătat Vlad Ciurea.

Spynews
Mireasa - Capriciile iubirii. Situația Ramonei, motiv de discuție în casa băieților. A recunoscut că are un copil. Ce părere are Ionuț despre ea
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Cele 6 zodii care vor avea cea mai bună toamnă din viața lor. Belșug și opulență în viitorul lor
Capital.ro
Se confiscă banii românilor. Trebuie să declari și să plătești la stat: „Efectul va fi vizibil”
Playtech.ro
Mirela Vaida, apariție de INFARCT! S-a pozat DEZBRĂCATĂ, a lăsat la vedere…
DailyBusiness
Veste minunată pentru români! SCAD ratele la creditele bancare
Adevarul
Bombardiere nucleare rusești și chineze ar fi încercuit coasta americană din Alaska. SUA și Canada au mobilizat mai multe avioane de vânătoare
Spynews
Sărbătoare mare în familia unui fost cuplu de la Insula Iubirii! Fetița lor, Emma a împlinit doi ani
Spynews
Arestări masive într-o grupare acuzată de legături cu frații Tate! Cum au ajuns mafioții italieni să invadeze țara noastră cu camioane pline de droguri
Evz.ro
Viață mai ușoară pentru toți românii. Ce se întâmplă cu actele esențiale
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
După Roxana Dobre, şi sora lui Salam a păţit-o GRAV! S-a ajuns la păruială şi înjurături
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, medalie de bronz în proba de 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris
Capital.ro
Devine interzis în România. S-a dat ordin în toate țările UE de la 1 ianuarie 2025
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
FCSB învinge Maccabi Tel Aviv și asigură o sumă importantă de la UEFA
MediaFlux
BANI EUROPENI pentru persoanele cu venituri mici. Cine poate lua
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?