Medvedev, după incidentul din Polonia: „Occidentul se apropie de un război mondial” / Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu dezminte că armata rusă a lansat rachete către Polonia

Fostul preşedinte rus şi aliat pe termen lung al lui Vladimir Putin, Dmitri Medvedev, a declarat că explozia de pe teritoriul polonez arată că Occidentul se apropie de un nou război mondial.
Filip Stan
16 nov. 2022, 10:30
Medvedev, după incidentul din Polonia:

„Incidentul cu presupusa „lovitură cu rachetă” ucraineană asupra unei ferme poloneze dovedeşte un singur lucru: purtând un război hibrid împotriva Rusiei, Occidentul se apropie de un război mondial”, a scris Dmitri Medvedev pe Twitter.

Citeşte şi: Joe Biden, reacție surprinzătoare: „E posibil ca rachetele din Polonia să nu fi fost trase din Rusia” / Ucraina, suspectul de la Washington (VIDEO)

 

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu dezminte că armata rusă a lansat rachete către Polonia

Rusia dezminte faptul că a tras vreo rachetă rusească către Polonia drept ”provocări”, după ce Kievul a acuzat în mod direct Moscova că a ucis doi cetăţeni polonezi.

”Declaraţiile presei poloneze şi ale unor oficiali despre o pretinsă cădere a unei rachete ruseşti în apropiere de localitatea Przewodow sunt provocări intenţionate cu scopul de a crea o escaladare a situaţiei”, acuză într-o postare pe Telegram ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu.

”Niciun atac nu a fost efectuat asupra vreunor obiective în apropierea frontierei ucraineano-poloneze” de către armata rusă, subliniază Şoigu.

Imagini cu ”fragmente publicate de presa poloneză de la faţa locului în localitatea Przewodow n-au nicio legătură” cu proiectile ruseşti, insistă ministrul rus al Apărării.

Citeşte şi: Mobilizare masivă în NATO. Decizia lui Jens Stoltenberg, după tragicul incident din Polonia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis, la câteva ore după bombardarea teritoriului ucrainean în noi atacuri ruseşti, ”condoleanţe pentru moartea cetăţenilor polonezi victime ale terorii rachetelor ruseşti”.

”Ucraina, Polonia, toată Europa şi lumea trebuie să fie protejate în întregime de Rusia teroristă”, a subliniat şeful statului ucrainean.

Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba a catalogat drept ”teorii ale complotului” acuzaţii publicate pe Internet potrivit cărora ar putea o rachetă ucraineană ar fi căzut pe teritoriul Poloniei.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg îi reuneşte miercuri, la cererea Poloniei, pe ambasadorii Organizaţiei Tratatului Atlanticului  de Nord.

Liderii occidentali şi premierul japonez Fumio Kishida, reuniţi la summitului G20 în Indonezia, şi-au exprimat solidaritatea cu Varşovia, dar amână să treacă la acţiune în această criză care ameninţă să inflameze relaţiile între NATO şi Rusia lui Vladimir Putin.

”Voi face în aşa fel încât să ştim exact ce s-a întâmplat”, a declarat preşedintele american Joe Biden, care a subliniat susţinerea ”unanimă totală” a Poloniei.

În contextul în care 180 de şefi de stat şi de guverne sunt reuniţi pe Insula Bali, la un summit G20, scena internaţională este foarte solidară cu Polonia, dar rămâne prudentă cu privire la originea rachetelor.

Secretarul general al ONU Antonio Guterres îndeamnă într-un comunicat la ”evitatrea absolută a escaladării Războiului din Ucraina” şi se declară ”foarte îngrijorat”. El a cerut o ”anchetă aprofundată” cu privire la acest tir.

Şeful statului american a apreciat drept ”improbabil” ca Rusia să fi tras aceste două rachete, iar preşedinţia franceză a îndemnat la ”cea mai mare prudenţă”.

”În regiune sunt multe materiale, o mare concentrare de armament. Multe ţări dispunde acelaşi tip de armament, iar identificarea tipului rachetei nu îndeamnă neapărat identificarea actorului care le-a tras”, a subliniat un consilier al preşedintelui francez Emmanuel Macron.

La Kiev, şeful statului ucrainean a acuzat în mod direct Rusia de faptul că a tras rachete către Polonia şi a catalogat acest presupus atac drept ”o escaladare foarte importantă”.

Dmitro Kuleba a solicitat ”imediat” o reuniune a NATO şi a respins drept ”teorii ale complotului” acuzaţii de pe Internet potrivit cărora în Polonia ar fi căzut o rachetă ucraineană.

Originea celor două rachete rămâne necunoscută.

Guvernul polonez a confirmat marţi seara, într-o conferinţă de presă, că este vorba despre o rachetă de fabricaţie rusă, însă nu a acuzat Rusia.

Nu se ştie cine a tras rachetele. Ar putea fi Rusia, iar acest lucru ar antrena consecinţe internaţionale grave, dar şi Ucraina, care deţine la rândul său acest tip de rachetă rusească sau altă ţară vecină, într-un tir din eroare, aşa cum s-a mai întâmplat în trecut.

Doi locuitori ai satului Przewodów au fost ucişi de cele două rachete.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Singurele 4 zodii care vor avea noroc în dragoste până la final de iulie 2024. Cupidon e de partea lor
Capital.ro
NU MAI POȚI avea permis dacă nu treci testul. Anunț de la Guvern astăzi, 6 IULIE: Se face ca în toată lumea
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Marcel Ciolacu, promisiune pentru 1,1 milioane de români! Se va întâmpla până la final de 2024!
Adevarul
Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: „Cu românii nu se poate face nimic“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Cu ce se ocupă Adriana Muraru, fosta „rivală” a Andreei Esca. Jurnalista s-a reprofilat după plecarea de la PRO
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Rezultate BAC 2024. 8.000 de elevi au picat examenul. Anunţ oficial de la minister
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
Decizie pentru TOATE FEMEILE din România. Anunț venit chiar astăzi, 6 IULIE: Semnez şi promovez
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Avioane F-16 ridicate de la Baza Borcea după atacuri cu drone rusești la granița cu România
MediaFlux
CONTROALE MAJORE în TRAFIC! E PRĂPĂD
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!