Din cauza unui microfon rămas deschis, jurnaliştii au putut auzi o conversaţie între preşedinţii american şi rus în timpul summitului de la Seul (Coreea de Sud), în timpul căreia Barack Obama i-a cerut o marjă de manevră, în special în privinţa scutului antirachetă din Europa, omologului său rus.
„Îi voi transmite această informaţie lui Vladimir”, a răspuns Medvedev, făcând aluzie clară la Vladimir Putin, actualul premier care îi va succeda în mai la Kremlin, după ce a fost ales în martie pentru un al treilea mandat după cele efectuate în perioada 2000-2008.
„Astăzi, să răspundem toţi tuturor mesajelor de pe Twitter cu: «Îi voi transmite lui Vladimir»”, a ironizat Aleksei Navalnîi, una dintre figurile opoziţiei ruse.
„Lui Vladimir” („vladimiru”, în rusă) a devenit unul dintre cuvintele cheie cele mai folosite marţi dimineaţa în Rusia , numeroase persoane răspunzând astfel tuturor tipurilor de mesaje.
Potrivit multor observatori, Dmitri Medvedev, propulsat în 2008 la preşedinţie de Vladimir Putin, care nu putea să deţină mai mult de două mandate consecutiv, nu a ieşit niciodată cu adevărat din umbra puternicului său mentor.
„Eu sunt Dima, nu vreau să iau nicio decizie. Îi voi transmite lui Vladimir”, a ironizat un alt internaut pe Twitter, Dima fiind diminutivul de la Dmitri, prenumele lui Medvedev.
Imagini cu Vladimir Putin, cu telefonul mobil în mână şi având ca legendă „Salut, eu sunt Vladimir Putin. A transmis cineva ceva pentru mine?” au circulat, de asemenea, pe Interent.
În septembrie 2011, imagini similare au fost publicate pe Internet, când Dmitri Medvedev l-a somat pe ministrul de Finanţe de atunci, Aleksei Kudrin, să demisioneze sau să îşi confirme loialitatea, replică la care Kudrin a răspuns: „Îl voi consulta pe premier”.