Mega Image vinde 87 de magazine, pentru a primi acordul din partea Consiliului Concurenței în vederea preluării Profi

Mega Image a căzut de acord să vândă 87 de magazine, pentru a le demonstra reprezentanților Consiliului Concurenței că preluarea Profi nu va duce la dezechilibre în piața de retail.
Filip Stan
22 oct. 2024, 23:31
Mega Image vinde 87 de magazine, pentru a primi acordul din partea Consiliului Concurenței în vederea preluării Profi
Mega Image vinde 87 de magazine în vederea preluării Profi

Mega Image vinde 87 de magazine din rețeaua sa, pentru a primi OK-ul din partea reprezentanților Consiliului Concurenței în vederea preluării Profi.

„Mega Image anunță că, în completarea angajamentelor privind achiziția Profi, după ce au fost propuse angajamente comportamentale privind piața din amonte, au fost definitivate și propuse Consiliului Concurenței o serie de angajamente structurale privind piața din aval (piața de comercializării cu amănuntul a produselor de larg consum)”, se menționează într-un comunicat de presă al Mega Image.

Angajamentele specifice piețelor locale fac parte integrantă din pachetul complet al angajamentelor propuse de proprietarul Mega Image, grupul olandezo-belgian Ahold Delhaize, alături de angajamentele comportamentale supuse colaborării publie de către Consiliul Concurenței în data de 09.10.2024.

„Angajamentele asumate garantează că aprobarea tranzacției, în condițiile implementării lor, asigură păstrarea unui just echilibru concurențial pe piață, angajamentele fiind de natură să înlăture complet îngrijorările exprimate de Consiliul Concurenței cu privire la piețele locale.

Astfel, Ahold Delhaize se angajează să cedeze activitățile de vânzare de bunuri de larg consum aferente unui număr total de 87 de magazine în vederea reducerii cotei de piață cumulative si a numarului de magazine în zonele relevante, către unul sau mai mulți cumpărători adecvați și evaluați în baza unor criterii obiective și calitative, cu aprobarea prealabilă a Consiliului Concurenței”, spun oficialii Mega Image.

Citește și: Ce salariu primește un casier de la Mega Image. Veniturile diferă de la un oraș la altul

Angajamentele propuse constau în cesionarea activității comerciale a unor magazine situate în București, Ilfov, Cluj, Timișoara și alte județe. Cesiunea va fi realizată sub forma unui transfer de business, incluzând echipamentele, personalul aferent și altele, fără întreruperea activității.

„În linie cu valorile esențiale ale grupului Ahold Delhaize, clarificăm faptul că întreg personalul implicat în desfășurarea activității magazinelor ce urmează a fi cesionate va fi protejat pe parcursul întregului proces și va fi transferat, alături de toate drepturile și beneficiile decurgând din lege, către cumpărătorul/cumpărătorii adecvat/adecvați”.

Totodată, conform regulilor specifice concentrărilor economice, cumpărătorul și/sau cumpărătorii vor trebui să îndeplinească o serie de condiții de eligibilitate menite să asigure viabilitatea și continuitatea activității comerciale cesionate.

Mai exact entitățile interesate vor trebui să îndeplinească toate cerințele legale aplicabile pentru a prelua activitatea. Cumpărătorul/cumpărătorii vor fi supuși, în prealabil, apropbării Consiliului Concurenței, astfel că orice acord final va fi încheiat doar după aprobarea de către Consiliul Concurenței.

„Reiterăm că transmiterea în consultare publică de către Consiliul Concurenței a angajamentelor propuse constituie un pas procedural normal și obligatoriu, reglementat de regulile aplicabile în materia concentrărilor economice”, concluzionează Mega Image.

Citește și: Gigantul polonez care detronează magazinele din România! Mega Image va rămâne istorie

DailyBusiness
Creștere spectaculoasă anunțată de Ligia Deca: Bursele sociale ajung la 925 de lei!
Spynews
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Bzi.ro
Horia Moculescu distruge emisiunea „Vocea României”: „E făcută pentru juriu, nu despre talente!”
Fanatik.ro
Acestea sunt țările care au cel mai mult aur din lume. Au de peste 30 de ori mai multe tone decât România
Capital.ro
Ora de iarnă 2024. NU se mai schimbă ceasul? Decizia luată de UE
Playtech.ro
Motivul pentru care această femeie a fost părăsită de soț. Tu îți dai seama ce a văzut în poză și l-a făcut să divorțeze?
DailyBusiness
Autostrada visurilor devine coșmar. Deschiderea în 2024 este compromisă! Lucrările stagnează pe șantier!
Adevarul
Testul care îți arată vârsta biologică în 30 de secunde
wowbiz.ro
Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”
Spynews
Alina Petre, primele declarații după ce soțul ei a fost reținut de DNA. Ce spune blondina despre Bogdan Vasiliu și situația în care se află: "Sunt trează de la 5 dimineața, astept DNA-ul la mine acasă"
Spynews
ÎPS Teodosie, noi declarații controversate. Ce spune despre participarea copiilor la petrecerile de Halloween: „Primesc întuneric”
Evz.ro
Pensiile românilor. Guvernul propune noi schimbări în sistem
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cea mai frumoasă participantă la Power Slap
kanald.ro
Cutremur în această seară, în România! Ce magnitudine a avut seismul și în ce zonă s-a produs
Cancan.ro
Ce intenționa să facă Laura Crișan cu casa moștenită de la părinți. Un martor i-a divulgat planul diabolic
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Noua majorare a pensiilor din 1 ianuarie. Șeful Casei de Pensii a anunțat direct procentul la TV
StirileBZI
Statul le dă 500 de lei românilor! Cine va beneficia de sprijinul financiar
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
stirilekanald.ro
"L-au tăvălit pe iarbă!" Cine e băiatul de 26 de ani ucis în parcarea mall-ului din Constanța!
substantial.ro
Joe Biden prezintă scuze istorice amerindienilor pentru asimilarea forțată
MediaFlux
CREȘTERE de 500 de lei la PENSIE. TOȚI pensionarii beneficiază
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Busola Electorală: cum îți descoperi afinitățile politice cu candidații la Președinție?