„Din punctul meu de vedere, singura modalitate este ca în afară de CSAT, care nu ştiu ce va putea face în viitor pe această temă, ar trebui adusă această problemă la Parlament, pentru că până la urmă, controlul civil asupra activităţilor militare, inclusiv ale serviciilor de informaţii, reprezintă unul din elemementele fundamentale ale democraţiei. Singura modalitate este aducerea acestei probleme la nivelul Parlamentului, la nivelul comisiilor de control ale SRI şi SIE, ale comisiei de Apărare, cei care se ocupă de activitatea serviciilor de informaţii din România şi pot impune anumite standarde. La Parlament se pot discuta aceste teme, nu la nivel de servicii, care nu fac decât să respecte prevederile legale”, a declarat Teodor Meleşcanu, la România TV.
CITEŞTE ŞI: Magistraţii ameninţă că vor da CSAT în judecată în scandalul ofiţerilor acoperiţi din Justiţie
Fostul şef SIE a reamintit că dezvăluirea apartenenţei unei persoane la un serviciu de informaţii este ilegală şi se pedepseşte cu închisoare.
„Scandalul este unul firesc, pentru că se discută foarte mult, iar uNu ne putem preface că nu ştim sau că nu există. Chestiunea fundamentală este legată de mecanismul pe care îl poţi folosi pentru a rezolva această problemă, întrucât potrivit legii siguranţei naţionale, dezvăluirea apartenenţei unei persoane la un serviciu de informaţii este infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare. Deci nimeni nu o să dea de acolo”, a mai spus Meleşcanu.
VEZI ŞI: Tăriceanu: CSAT şi Klaus Iohannis au obligaţia să răspundă dacă sunt ofiţeri acoperiţi în justiţie