Meniu grătar pentru 1 Mai. În cazul în care nu aveți o idee concretă de meniu pentru grătar pentru ziua de 1 Mai, vă venim în ajutor cu câteva opțiuni. Sunt ușor de preparat și vor fi pe placul tuturor petrecăreților.
Frigărui cu legume şi carne
Tuturor le plac frigăruile. Au un gust demențial, sunt ușor de făcut și pot fi pregătite în multe variante. Pe lângă carne, puteți adăuga și legume, fie că optați pentru ciuperi, castraveți, ardei gras roșu sau verde, dovlecei. Desigur, nu uitați de sare, piper, ulei de măsline și alte condimente la alegere, le vor da un gust și mai bun. Taie în bucăţele carnea pe care o ai la dispoziţie şi realizează frigăruile cu bucăţi de legume şi carne intercalate. Astăzi, pe lângă gust, se pune mare accent şi pe sănătate, aşa că nu uita să te hidratezi corespunzător ori de câte ori eşti la grătar cu prietenii. În plus, pentru toate aceste reţete ai nevoie de apă în permanenţă, ca să speli ingredientele, să faci cafea, ceai sau limonadă.
Ceafă de porc la grătar
Ceafa de porc e nelipsită de la petrecerile la grătar. Cumpără câteva bucăți de ceafă de porc, în funcție de numărul de invitați. Luați și ulei de măsline, condimente – sare, piper, boia roșie dulce – și vin roșu, acesta merge cel mai bine cu ceafa de porc. Începe prin a spăla bucăţile de carne, lasă-le să se usuce un pic şi apoi dă-le cu sare şi piper. Într-un vas, separat, amestecă 1 praf boia de ardei, 3 linguri vin roşu, 1 linguriţă miere şi 1 linguriţă ulei de măsline. Amestecă bine şi dă carnea prin acest sos. De preferat ar fi să le laşi la marinat câteva ore, după care să le aşezi pe grătar şi să le laşi până s-au rumenit şi sunt făcute.
Pește la grătar
E o variantă excelentă pentru grătarul de 1 Mai. Și aveți de unde alege. Puteți opta pentru păstrăv, crap, somon sau alt tip de pește care vă e pe plac. Spălați bine peștele înainte, apoi puneți niște suc de lămâie, ulei de măsline și condimente pentru pește.
Legume cu brânză la grătar
Nu uitați de garnitura preferată de cei mai mulți. Legumele și brânza la grătar. Pune pe grătar câţiva cartofi (noi, dacă vei găsi în pieţe), ciuperci, ardei gras (tăiat în bucăţi mai mari), dovlecel, sparanghel şi ce alte legume mai doreşti. Lasă un timp, până când sunt aproape făcute, după care rade peste brânză sau plasează în interiorul ciupercilor bucăţi mai mari de brânză.
Hamburgeri la grătar
O variantă ceva mai sănătoasă a hamburgerilor din comerţ, de 1 mai e cazul să îţi faci propria ta reţetă de fast food. Aşadar, ai nevoie de carne tocată, condimente (chimen, coriandru, sare, piper etc.), un ou crud, parmezan şi pesmet. Amestecă bine toate acestea până când amestecul se poate modela. Formează chifteluţe ceva mai late şi pune-le pe grătar. Tot acolo, adaugă şi câteva bucăţi de cartofi, stropite în prealabil cu puţin ulei de măsline. Când chifteluţele şi cartofii sunt gata, ia o chiflă, taie-o pe jumătate şi adaugă tot ce mai trebuie pentru un hamburger adevărat: muştar, maioneză, sos de roşii, castraveţi muraţi etc.