Meniul de vară recomandat de Mihaela Bilic. Ce să mâncăm şi ce să bem pentru o sănătate de fier

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit ce ar trebui să conțină meniul de vară. Sinergia dintre Omega-3, vitamina D și antioxidanții din legume neutralizează radicalii liberi responsabili de îmbătrânire și îmbolnăvire.
Irina Dumitrescu
23 iul. 2024, 21:17
Meniul de vară recomandat de Mihaela Bilic. Ce să mâncăm şi ce să bem pentru o sănătate  de fier
Mihaela Bilic dezvăluie cum trebuie să arate farfuria perfectă! Puțini români știau acest secret

Mihaela Bilic spune care este legătură dintre alimentele consumate vara şi sănătate. Pe timpul verii, este recomandat să consumăm mai multe legume și mai puține grăsimi. Totuși, grăsimea de pește nu trebuie redusă, ci, din contră, ar trebui să fie inclusă zilnic în dieta noastră. Aceasta contribuie la neutralizarea inflamației și oxidării produse de expunerea la soare. Uleiul de pește furnizează Omega-3 și vitamina D naturală, iar fitonutrienții din legume completează acest efect benefic.

Mihaela Bilic are rețeta de salată de vinete dietetică. Ingredientele secrete şi leguma de sezon cu care se înlocuieşte pâinea

Meniul de vară ar trebui să fie bogat în legume proaspete și să includă zilnic ulei de pește, potrivit medicului nutriționist. Mihaela Bilic subliniază importanța acizilor grași Omega-3, pe care organismul uman nu îi poate sintetiza, motiv pentru care sunt esențiali în dietă. Sinergia dintre Omega-3, vitamina D și antioxidanții din legume ajută la neutralizarea radicalilor liberi, prevenind astfel îmbătrânirea și îmbolnăvirea.

„Meniu de vară. Pe timpul verii este recomandat să mâncăm mai multe legume și mai puține grăsimi. Atenție însă, grăsimea de pește nu trebuie redusă, ci din contră, consumată zilnic. Din simplul motiv că trebuie să neutralizăm inflamația și oxidarea produse de soare. Iar Omega-3 din uleiul de pește și vitamina D naturală, plus fitonutrienții din legume chiar fac asta!

Organismul uman nu poate sintetiza acizii grași Omega-3, de aceea se numesc esențiali! Sinergia dintre Omega-3, vitamina D și antioxidanții din legume neutralizează radicalii liberi responsabili de îmbătrânire și îmbolnăvire. Legume și ulei de pește, ăsta pare a fi secretul sănătății!”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Te-ar putea interesa și: Trucul inedit care te ajută să te răcorești în zilele toride de vară. Mihaela Bilic: „Dacă vreți să suportați mai ușor canicula, trebuie să faceți asta”

Băutura care ne hidratează cel mai bine vara, pe caniculă

Pe timp de caniculă, băutura care hidratează cel mai bine nu este apa sau sucul. Mihaela Bilic, laptele este alegerea ideală pentru a te menține hidratat în zilele toride de vară.

„Ce hidratează cel mai bine pe timp de caniculă? Nu apa, nu sucul, ci, nu o să credeți, laptele. Și dacă este varianta de lapte fermentat, adică Sana, Chefir, lapte bătut, cu atât mai bine, pentru că are și efect probiotic.

Cât de mare este păcăleala cu produsele „ZERO ZAHĂR”! Mihaela Bilic, dezvăluire neașteptată: „Producătorii se folosesc de această găselniță”

Se vede că gramele, puține câte sunt, de glucide, proteine și grăsimi din lapte țin mai bine apa în organism. Ea este folosită mai bine. Nu mai vorbim de minerale. Laptele are și 87% apă, iar în lapte avem și un strop de sare. Așa că, pe caniculă, dacă vreți să fiți bine hidratați, consumați lapte din plin”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

 

Alimentul care te ajută să slăbești pe timpul verii. Mihaela Bilic: „Se slăbește mult și repede”

Potrivit Mihaelei Bilic, cu toate că vara vine cu o mulțime de tentații din punct de vedere alimentar, este o perioadă perfectă pentru slăbire și detoxifiere. Femeile își doresc să aibă o siluetă de vis vara, însă pentru asta, este nevoie de multă motivație și disciplină. Nutriționistul Mihaela Bilic vine în ajutorul celor care își doresc să piardă în greutate în această perioadă și dezvăluie un aliment care face minuni în cura de slăbire.

Mihaela Bilic, alimentul care te ajută să slăbești pe timpul verii

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați nutriționiști, câștigând notorietate atât prin aparițiile sale în diverse emisiuni televizate, cât și prin sfaturile și rețetele pe care le oferă. Medic cu specializare în diabet, nutriție și boli metabolice, aceasta dezvăluie alimentul care te ajută să topești grăsimea în această perioadă.

Cu toate că adoptarea unui stil de viață sănătos reprezintă o provocare majoră pentru cele mai multe persoane, important este să existe motivație și disciplină. În plus, chiar dacă nu te-ai fi așteptat, vara este cel mai potrivit moment pentru a începe să ții dietă. Mai mult, în sezonul cald, nu este nevoie să ții o dietă strictă, ci doar să consumi responsabil un aliment care face minuni.

Cu siguranță nu știai că brânza proaspătă este aliatul perfect pentru pierderea kilogramelor. Acest aliment poate fi consumat oricând, fără restricții legate de cantitate.

Citește și: Ce spune Mihaela Bilic despre consumul de ciorbă. Poți sau nu să slăbești cu acest preparat

Mai exact, brânza proaspătă de vaci poate grăbi procesul de slăbire, fiind și ușor de digerat.

„Cu brânză proaspătă se slăbește mult și repede. (…) Celebra brânză de vaci a ajuns să fie sinonimul alimentației dietetice și chiar e campioană când vine vorba de slăbit!”, a spus Mihaela Bilic pe pagina ei de Instagram.

Mai mult, aceasta dezvăluie următorul lucru: „Când spunem brânză de vaci ne referim la brânza proaspătă. (…) Cercetătorii englezi au ajuns la concluzia că folosirea produselor lactate cu zer mult (lapte bătut, brânză proaspătă, urdă) crește cu 30% randamentul curei de slăbire.”, a spus nutriționistul.

Citește și: Mihaela Bilic a dezvăluit adevărul despre masa de seară. Ce trebuie să mănânci ca să nu te îngrași

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Țeapa luată de o româncă pe litoralul românesc. A făcut rezervare la un hotel care nici nu exista, iar ce a urmat a fost complet neașteptat
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Secretele unui somn eficient. Cum te pui pe picioare peste noapte
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Donald Trump anunţă întâlnirea cu premierul israelian Benjamin Netanyahu la Mar-a-Lago
MediaFlux
O ALTĂ DEMISIE în SUA! După BIDEN, a PLECAT și EA
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!