O femeie din Timișoara a arătat pe Facebook ce mâncare primea în maternitatea din Timișoara în care era internată după ce a născut și se întreba dacă acea mâncare este sănătoasă și suficientă pentru o lăuză care trebuie să alăpteze.
„(…) Sunt aici internată de două săptămâni cu fetițele premature și am ales acest loc din cauza experienței traumatizante pe care am avut-o la spitalul Bega din Timișoara, unde l-am născut pe primul copil, cu personalul și nu numai… Un lucru bun e că la Odobescu, cel puțin pentru mine, fiecare experiență a nașterii (3) a fost lipsită de neplăceri în ce privește medicii și angajații spitalului. Cu asta mă mai consolez. În schimb, din câte am citit pe internet, spitalul se află sub egida Primăriei Timișoara care plătește chirie de 6.500 euro pe lună Fundației Caritatea. (…) Acum să vă prezint meniurile de la micul dejun și de la cină și vă las pe voi să decideți dacă mămicile operate și cele care au născut natural își pot lua din acest meniu fier, calciu și alte vitamine necesare pentru a se întrema și a-i putea hrăni pe nou-născuți corespunzător.”, a scris femeia pe rețeaua de socializare, conform expressdebanat.ro.
„Hai că eu stau cât de cât aproape de spital, mai primesc mâncare de acasă, mai cumpăr ceva, mai comand, însă 80% din mămicile de aici, și unele stau în spital până la 3 luni chiar, nu își permit nici să cumpere un pachet de șervețele umede pentru bebeluși, dar mai un bax de pampers, pentru că nu au cu ce și, din nou, primăria nu are fonduri.”, a mai scris mămica internată la Odobescu.
Postarea pacientei a stârnit un val de reacții pe Facebook: „Trist… Gust amar îți lasă în gură. Și la propriu, și la figurat. Cred că din toate pozele acelea, doar cu oul as rămâne… Parizer? Asta e amuzant. (…) Îmi număr și eu zilele până la internare, dar cu ajutorul postării tale cred că ajung să îmi comand un frigider pe care sa îl mut cu mine în salon pe perioada șederii… nu de alta, da să n-am surprize.”
Reprezentanții Spitalului Municipal din Timișoara spun că meniurile pacientelor internate sunt concepute de un dietetician, în funcție de starea fiecăreia și situația medicală în care se află.
„Doamna este o pacientă care dacă are copii prematuri rămâne internată ca mamă însoțitoare și stă până la 3 luni în spital. În general, toți bolnavii din spital primesc ceai, primesc o baghetă la fiecare masă, de 100 de grame, primesc fie 50 de grame de parizer, fie un ou, brânză de vaci, unt, în combinațiile astea. Nu primesc în fiecare zi același lucru. Sunt trei mese pe zi, necesarul caloric este de 2.000 de calorii a bolnavului internat, cu atât mai mult cu cât doamna este mamă însoțitor.”, a declarat Ramona Gîdea, directorul de îngrijiri medicale de la Spitalul Municipal, pentru experessdebanat.ro.