DIESELGATE. Presă: Mercedes, Honda, Mazda şi Mitsubishi depăşesc normele admise de gaze emise

După mega-scandalul Volkswagen, în care testele pentru noxele mașinilor cu motoare euro 5 erau modificate pentru a arăta valori mult mai mici în laboratoare, s-ar părea că producătorul german nu ar fi singurul care a fraudat testele de laboratoare. Potrivit datelor obținute de Guardian, alți patru mari producători de automobile nu ar respecta normele privind noxele emanate în condiții normale de mers. Nu exista încă nici o acuzaţie oficială de fraudare si nici o mentiune referitoare la modificarea softului masinilor, însă publicaţia britanică prezintă date care arată că nivelul noxelor nu se înscrie în normele legale.
Filip Stan
10 oct. 2015, 08:06
DIESELGATE. Presă: Mercedes, Honda, Mazda şi Mitsubishi depăşesc normele admise de gaze emise

În mai multe teste realizate pe șosele, nivelul unor modele de Honda au depășit cotele maxime admise de șase ori, iar alte modele de mașini 4×4 au depășit de 20 de ori maximul admis. Toate mașinile care au fost testate în laboratoarele UE, au trecut cu brio testele, dar se pare că fabricanții automobilelor au modificat softul mașinilor, pentru a avea mai puține noxe față de condițiile normale de mers.

Potrivit noilor rezultate de la Emissions Analytics, firma care testează noxele mașinilor în condiții normale de mers, mai multe automobile cu motoare euro 5 și euro 6 diesel au depășit normele admise de gaze emise, deşi în laboratoare acestea se înscriau în limitele prevăzute de legislaţie.

Mercedes-Benz – automobilele echipate cu motoare euro 5 au depășit maximul de noxe de 2,2 ori, iar la cele echipate cu motoare euro 6, maximul a crescut de 6 ori. Un purtător de cuvânt al Mercedes-Benz a explicat că, „din moment ce condiţiile de trafic din realitate nu sunt aceleaşi cu cele din laboratoare, consumul poate varia faţă de cifrele standard”.

Honda – automobilele echipate cu motoare diesel au depășit noxele emise, acestea având cu până la 6 ori mai multe gaze emise. Reprezentanţii producătorului susţin însă că „Honda testează vehiculele în conformitate cu legislaţia europeană”.

Mazda – noxele emise de autoturismele Mazda au depășit și acestea maximele admise, acestea fiind de 3 ori mai mari decât prevede legea. „În conformitate cu legea, Mazda încearcă din greu să se asigure că toate motoarele, fie pe benzină, fie diesel, sunt în conformitate cu normele”, a explicat un purtător de cuvânt al companiei.

Mitsubishi – motoarele diesel din gama producătorului de automobile Mitsubishi depășesc normele UE privind noxele emise, nivelul acestora fiind cu până la 3,6 ori mai mari.

Potrivit lui Greg Archer, scandalul noxelor emise de automobilele diesel este abia la început, iar Volkswagen este doar primul constructor de automobile care trebuie să plătească.

„Aceste noi rezultate ale testelor de la Emissions Analytics au demonstrat că scandalul Volkswagen este numai vârful unui iceberg. Scandalul ce va urma va cuprinde mulți constructori de mașini și modele de automobile. Singura soluție este crearea unui nou test pentru automobile, care să aibă loc în condiții normale de mers. Acest test trebuie să fie făcut de o organizație care să nu fie plătită de către constructorii de mașini”, a declarat Greg Archer, expert în producerea de tehnologii ecologice pentru transport din cadrul „Transport & Environment”.

Spynews
Răsturnare de situație în cazul crimei din Brăila! Ce s-ar fi întâmplat în cabinet
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Orașul care a devenit prea scump chiar și pentru milionari. Deși au averi mari, nu-și mai permit să-și cumpere apartamente și case aici
Capital.ro
Perfect legal pentru proprietarii de teren. Nu ții cont de vecini. E scris în lege
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Cât costă un mic dejun la Eforie Nord, în plin sezon estival. Pentru o banală omletă cu șuncă plătești 30 lei
Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Evz.ro
Surpriza de la pompă. Cât costă un litru de benzină și de motorină
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce s-a descoperit în trupul lui Sorin Nazîru? Filmul morţii fostului portar de la Dinamo
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce a apărut pe contul de Facebook al Adrianei Bahmuțeanu la câteva zile după vestea divorțului de George Restivan! Mesajele care i-au pus pe toți pe gânduri
Capital.ro
Se dau bani de la stat direct pe card. Cerere până pe 31 iulie. Ce obligație ai pentru 5 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel
substantial.ro
Evgheni Serebriakov, acuzat de atentatul cu mașină-capcană de la Moscova, a cooperat cu serviciile speciale ucrainene
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!