Coapte sau sub formă de compoturi, merele îți apără stomacul şi alungă arsurile gastrice, datorită mineralelor (fier, calciu, magneziu, potasiu) și a vitaminelor (C, A), pe care le conțin. Merele protejează mucoasa gastrică și ușurează digestia. Din ele poți face și un ceai care îmbunătățește digestia. Speli 2 mere, le feliezi și le fierbi 15 minute în 4 căni cu apă. După strecurare și răcire, bei ceaiul de-a lungul unei zile.
Știai că…
Supa și ceaiul de chimen te scapă de arsuri? Seminţele de chimen au efectul unui antiseptic gastric, stimulează secreţiile stomacului şi combat arsurile. Dintr-o linguriță de semințe și 250 ml de apă fiartp poți face o infuzie pe care s-o bei în trei reprize, după mesele principale. Supa de chimen este și ea un bun pansament digestiv.
Citeşte şi 8 alimente care protejează organul a cărui formă o are
Piureul de cartofi alungă durerile stomacale
O legumă cu efect cicatrizant și calmant pentru stomac este cartoful. Este recomandat și persoanelor care suferă de ulcer gastroduodenal, în indigestie, dureri de stomac. Se poate consuma sub formă de piureuri sau de suc. O cură cu suc de cartofi poate fi ținută 30 de zile, timp în care iei câte o jumătate de pahar de suc, de 4 ori pe zi.
Sucul de țelină previne cancerul de stomac
Rasă salate sau adăugată înciorbe sau în piureurile de legume, țelina este ideală pentru bolnavii de ulcer, dar și pentru cei care au adesea arsuri gastrice și care vor să-și crească pofta de mâncare. Dacă suferi de ulcer, ai un risc mai mare de cancer de stomac, dar te protejezi mâncând mai des țelină. Sucul de țelină este o altă soluție contra bolilor de stomac. Bea în fiecare zi câte 3 pahare de suc, pe o perioadă de o lună.
Află cele mai bune leacuri pentru combaterea arsurilor gastrice