Merkel consideră anexarea Crimeii una dintre principalele ameninţări la adresa comunităţii internaţionale

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a inclus anexarea Crimeii printre principalele amenințări la adresa comunității internaționale, într-un articol publicat în Globe and Mail înainte de summitul G7 din Germania, informează miercuri agenția de presă Unian.
Iulian Tudor
03 iun. 2015, 09:18
Merkel consideră anexarea Crimeii una dintre principalele ameninţări la adresa comunităţii internaţionale

„Oare ne puteam imagina că, după 25 de ani de la încheierea războiului rece, ordinea din Europa ar putea fi perturbată de anexarea Crimeii? Sau faptul că proliferarea virusului Ebola ar putea frâna dezvoltarea țărilor africane, iar în Orientul Mijlociu o organizație islamistă teroristă va încerca să stabilească un califat pe teritoriul altor state?”, scrie Merkel în articol.

Cancelarul federal german și-a exprimat convingerea că toate aceste probleme, care se află pe agenda summitului G7, „necesită un răspuns din partea comunității internaționale”.

Ministerul de Externe de la Moscova: Rusia are dreptul să instaleze ARME NUCLEARE în Crimeea

„În timpul summitului G7 vor fi analizate și alte probleme, care nu se referă la diplomația de criză”, a subliniat Merkel, precizând că se va discuta și despre situația economică pe plan global. „Obiectivele noastre sunt îndreptate spre îmbunătățirea nivelului de trai al oamenilor. Acest lucru poate fi obținut prin dezvoltarea comerțului internațional, bazat pe înalte standarde sociale și ecologice, precum și atrăgând tot mai multe investiții”, a adăugat cancelarul federal al Germaniei.

Angela Merkel a declarat anterior că o revenire la formatul G8 nu este posibilă, atâta vreme cât „Rusia nu va respecta valorile democratice fundamentale”.

Formatul G8 (Franța, Marea Britanie, Rusia, Germania, Japonia, Italia, SUA și Canada) a fost suspendat în martie 2014, după ce Rusia a anexat ilegal Crimeea, Federația Rusă fiind exclusă din acest grup. Summitul G7 s-a desfășurat în luna iunie a aceluiași an, la Bruxelles.

Următorul summit al G7 va avea loc în Germania, în castelul bavarez Elmau, în perioada 7-8 iunie.

Kremlinul nu este de acord cu termenul ‘anexare’ folosit de Merkel în articolul său despre Crimeea

Kremlinul nu este de acord cu termenul ‘anexare’ pe care cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, l-a folosit referitor la ‘realipirea’ Crimeii la Rusia, a declarat miercuri Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui rus Vladimir Putin, comentând articolul Angelei Merkel publicat în Globe and Mail, informează agenția de presă rusă TASS.

„Dacă îmi amintesc corect, dna Merkel a comis o eroare în ceea ce privește terminologia. Ea a folosit cuvântul ‘anexare’, nu ‘realipire’. Considerăm că aceasta este o definiție eronată”, a spus Peskov.

Peskov a comentat și alte declarații ale Angelei Merkel, subliniind că ‘nu realipirea Crimeii la Rusia constituie o amenințare la adresa ordinii mondiale, ci mai degrabă acel moment când Europa democratică și luminată a binecuvântat schimbarea prin forță a puterii în unul dintre statele europene și anume în Ucraina’. ‘Acesta a devenit momentul de cotitură pentru ordinea europeană și mondială’, și-a exprimat convingerea secretarul de presă al lui Putin.

Secretarul de presă al președintelui rus nu s-a declarat de acord nici cu jurnaliștii care au remarcat unele semnale pozitive din partea UE. ‘Acesta este punctul vostru subiectiv de vedere, nu văd niciun fel de motive pentru comentarii’, a spus Peskov. Totuși, Dmitri Peskov a subliniat că o asemenea retorică nu zădărnicește procesul de negocieri dintre Rusia și UE. ‘O ieșire există întotdeauna’, a spus Peskov.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Câți bani ia David Popovici pentru aurul olimpic de la Paris! Moldova i-ar fi plătit mai mult!
Capital.ro
UDREA trebuie eliberată! Anunț istoric pentru fostul ministru: Zero probe
Playtech.ro
Cine sunt românii care vor avea pensia mărită cu 700 de lei. Ce se întâmplă până pe 15 august
DailyBusiness
METEO. ANM anunță ce îi așteaptă pe români în luna august
Adevarul
E Budapesta peste București? Un vlogger celebru dă verdictul. „Sunt șocat de ceea ce văd, priviți câtă nesimțire aici” VIDEO
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Eșec inexplicabil. Atentatorul la viața lui Trump, reperat cu două ore înainte de a trage
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
David Popovici explică succesul victoriei de la JO 2024. Ce a făcut după startul cursei, asta i-a adus AURUL
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Câți bani va primi David Popovici de la statul român pentru medalia de aur câștigată la Jocurile Olimpic
Capital.ro
S-a pus limită la banii cash. Anunț pentru cei care retrag numerar la bancomat. Banca te obligă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Momente cheie pentru sportivii români azi la Jocurile Olimpice
MediaFlux
BETTY SALAM, cum n-a fost VĂZUTĂ NICIODATĂ! EXCLUSIV PAPARAZZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!