Mesajul Ambasadei SUA de 8 martie: Unde am fi daca romancele nu ar lupta pentru statul de drept
Insarcinatul cu afaceri ad interim al SUA la Bucuresti a precizat, intr-un comunicat postat pe site-ul Ambasadei, ca de la sosirea sa in Bucuresti, in urma cu peste doi ani, a avut privilegiul sa cunoasca „multe femei hotarate” sa faca aceasta tara una „mai pasnica si mai prospera”.
Totodata, Butcher a comparat femeile din Statele Unite ale Americii cu romancele, spunand ca si unele si altele „lucreaza pentru a sustine economia, cresc copii si imbogatesc cultura” si a spus ca „ar trebui sa ne gandim pret de o clipa cat de mult inseamna ele pentru noi”.
„Romancele care sunt lideri politici se dedica profund slujirii celor pe care ii reprezinta. Folosind experienta personala si profesionala, ele elaboreaza legi, iau decizii dificile si rezolva conflicte in interesul binelui suprem. Privim cu aceeasi admiratie femeile care se dedica activitatii in ONG-uri, educatie si jurnalism. Unde am fi daca ele nu ar lupta pentru statul de drept, pentru apararea mediului inconjurator, daca nu ne-ar educa copiii, nu ar cauta adevarul si nu i-ar apara pe cei marginalizati?
Femeile procuror si judecator sunt extraordinare modele de urmat pentru cei care isi doresc o societate corecta, in care toti oamenii sunt egali in fata legii. Integritatea si curajul lor contribuie la asigurarea transparentei, stabilitatii, previzibilitatii si bunei guvernari, esentiale pentru obtinerea de investitii economice.
Activitatea lor creeaza un viitor mai prosper si mai sigur pentru toti. In lumea afacerilor, femeile obtin rezultate, de la crearea de mici firme care angajeaza cativa membri ai familiei, pana la conducerea unor mari corporatii cu mii de angajati. Viziunea si perseverenta lor ajuta la imbogatirea Romaniei, la crearea de oportunitati si locuri de munca, in special pentru tinerii extrem de bine pregatiti ai tarii”, se arata in mesajul lui Duane Butcher.
Totodata, el nu a uitat nici de femeile din armata, de cele din domeniul medical sau de cele din diplomatie, adaugand ca toate „romancele neobosite merita o profunda recunostinta” pentru contributiile aduse societatii si familiilor lor.