Mesajul de Paşte al lui Klaus Iohannis nu putea să ocolească pandemia de coronavirus. Preşedintele Iohannis afirmă în mesajul transmis cu ocazia Paştelui Catolic, că traversăm de mai bine de un an o perioadă dificilă, provocată de pandemia de COVID-19, dar împreună, având grijă de sănătatea noastră şi ocrotindu-i pe cei dragi, vom depăşi cu bine aceste momente grele, exprimându-şi convingerea că sacrificiile pe care le facem acum vor fi în curând răsplătite şi ne vom putea reîntâlni, în siguranţă, cu toţi cei apropiaţi. ”În aceste momente avem nevoie, mai mult ca oricând, de credinţa şi speranţa pe care Lumina Învierii ni le insuflă”, transmite preşedintele, care îşi încheie mesajul cu urarea ”Cristos a înviat!”, rostită în limbile română, maghiară şi germană.
Prezentăm integral mesajul de Paşte al lui Klaus Iohannis:
”Tuturor credincioşilor care sărbătoresc duminică Sfintele Paşti, fie că sunt în ţară sau în comunităţile diasporei, le transmit sărbători binecuvântate, bună înţelegere şi prosperitate! În aceste momente avem nevoie, mai mult ca oricând, de credinţa şi speranţa pe care Lumina Învierii ni le insuflă.
Traversăm de mai bine de un an o perioadă dificilă, provocată de pandemia de COVID-19, dar împreună, având grijă de sănătatea noastră şi ocrotindu-i pe cei dragi, vom depăşi cu bine aceste momente grele. Vă mulţumesc pentru solidaritatea şi responsabilitatea de care aţi dat dovadă în tot acest timp! Sunt convins că sacrificiile pe care le facem acum vor fi în curând răsplătite şi ne vom putea reîntâlni, în siguranţă, cu toţi cei apropiaţi.
Aceste zile de sărbătoare, încărcate de profunde semnificaţii spirituale, să vă aducă linişte sufletească, armonie şi generozitate faţă de semeni.
Cristos a înviat!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
Frohe Ostern!”
Mesajul de Paşte al lui Klaus Iohannis:
Şi premierul Cîţu a transmis un mesaj de Paştele catolic: “Credincioșii romano-catolici, reformați, unitarieni și evanghelici lutherani se pregătesc să celebreze Învierea Domnului, cu aceeași încredere și speranță în puterea credinței și a binelui, chiar dacă și anul acesta Sfintele Sărbători Pascale vor fi marcate de condițiile impuse de pandemie.
Apreciez responsabilitatea și solidaritatea pe care comunitățile religioase le-au manifestat în toată această perioadă și pentru îndemnul adresat credincioșilor ca măsurile dispuse de către autorități să fie riguros respectate.
Viața spirituală ne hrănește speranța și ne ajută să fim mai puternici în încercările prin care trecem uneori.
Doresc tuturor sărbători pline de sănătate, lumină și bucurie, cu încrederea că împreună vom avea puterea de a depăși greutățile, mergând solidari pe drumul Învierii!
Cristos a Înviat!”
Arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, în Pastorală: Răul nu poate birui binele; sărbătoarea Paştelui vesteşte lumina
Arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, Kovacs Gergely, afirmă, în Pastorala adresată credincioşilor cu prilejul sărbătorilor pascale, că răul nu poate birui binele chiar şi atunci când ar putea părea că scopurile diabolice conduse de lăcomie şi dorinţa de răzbunare tind să învingă.
Mesaje de Paşte 2021. Cele mai frumoase mesaje de Paşti
„Oricât de ameninţătoare ar fi semnele în viaţa cotidiană, ştim că viaţa noastră este în mâinile lui Dumnezeu, care ne iubeşte atât de mult încât L-a dat pe unicul său Fiu pentru noi. Ne dă avânt realizarea că răul nu poate birui binele, minciuna adevărul, ura, iubirea. Chiar şi atunci când, aşa pare, că în lumea noastră, scopurile diabolice conduse de lăcomie, sete de putere, gelozie şi dorinţa de răzbunare tind să învingă”, spune arhiepiscopul.
Acesta mai arată că Sărbătoarea Paştelui vesteşte lumina şi domneşte întotdeauna peste întuneric.
„Acest lucru este vestit de cântecul ‘Aleluia’ plin de bucurie, care anunţă că, deşi Domnul nostru Isus Cristos a murit pe cruce, el a înviat. Nu mai moare. Mormântul este gol şi, deşi nimeni nu vrea să creadă la început, această veste bună durează de 2.000 de ani. Istoria omenirii priveşte spre un nou început”, subliniază Kovacs Gergely.
Arhiepiscopul mai spune în Pastorală că o nouă lume este dezvăluită de învierea lui Isus Cristos, deoarece se deschide perspectiva vieţii de după moarte.
„Relaţia noastră cu Dumnezeu, cu aproapele şi cu noi înşine este reevaluată, deoarece în lumina învierii Domnului nostru, ne vedem diferit şi interpretăm lumea diferit. Suntem cuprinşi de mare speranţă, de un nou elan şi, în acelaşi timp, avem o nouă sarcină. Experimentăm că nu mai există nicio situaţie fără speranţă, chiar şi atunci când cu ajutorul raţiunii umane nu găsim rezolvare, când nu vedem o ieşire”, arată înaltul ierarh romano-catolic.
Arhiepiscopul subliniază că trebuie să privim spre cele cereşti, nu spre cele pământeşti. „Noi, creştinii, trebuie să trăim încă de pe pământ orientaţi spre valorile veşnice. Asta dă autenticitate vieţii noastre creştine. (…). Să fim cu toţii martori ai lui Isus Cristos cel înviat în viaţa cotidiană. Să fim semne ale speranţei în situaţii dificile. Să ne trăim chemarea de creştini din toată inima, cu bucurie şi cu avânt”, conchide arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia.