Aceștia salută decizia poporului român de a ieși în stradă și de a se alătura „luptei globale pentru o viață mai bună”.
Iată în rândurile de mai jos cum sună mesajul lor către România:
„Salutări poporului român! Suntem Anonymous.
V-aţi alăturat, într-un final, luptei globale pentru o viaţă mai bună. După 22 de ani de furt, de minciună şi de manipulare, perpetuate de guverne şi de corporaţiile mass-media, vocile voastre se fac auzite încă o dată pe străzile oraşelor.
Trebuie să conştientizaţi că doborârea unui singur om şi alegerea altuia în locul nu vă vor rezolva problemele. Acest lucru doar va permite continuarea circului politic care are loc în faţa ochilor voştri de 22 de ani încoace. Conştientizaţi că întreaga clasă politică este coruptă şi că nu serveşte interesele poporului, aşa cum ar trebui!
Mulţi dintre voi ştiţi că lumea este într-o continuă schimbare, mulţi simţiţi asta. Nu vă pierdeţi speranţa pentru că Anonymous este alături de voi. Trebuie să fim uniţi în faţa guvernelor şi să ne facem auziţi pentru că noi suntem poporul lumii care vrea să pună capăt sclavagismului economic şi monetar.
România, ia atitudine!
Pentru o democraţie adevărată,
Pentru viitorul identităţii şi al tradiţiilor poporului,
Luptă pentru o schimbare reală!
Suntem Anonymous, TREZIŢI-VĂ!”
Cine este Anonymous
Anonymous a fost constituit de utilizatorii site-ului 4Chan, popular printre hackeri şi împătimiţii jocurilor pe calculator şi a devenit între timp celebru după ce a atacat cu succes mai multe ţinte, printre care site-ul RIIA (Recording Industry Association of America), cel al Bisericii Scientologice, MasterCard, Sony Playstation, Poliţiei Spaniole şi FMI. De asemenea, hackerii au publicat documente compromiţătoare privind operaţiuni „dubioase” ale Bank of America.
Anonymous sunt un grup de activiști online, de a căror existenţă se ştie prin intermediul atacurilor lor sau prin intermediul mesajelor prin care anunţă un atac sau îl revendică. Acţiunile lor nu urmăresc un profit, ci doresc să demonstreze un show al forţei lor prin care să indice practicile incorecte sau considerate sensibile în planul politic.