„Cred cā mesajul lui Liviu Dragnea adresat parlamentarilor PSD a fost clar si fārā alte interpretāri: sustineti guvernul! Cu toate fortele! Indiferent de nemultumirile personale! Avem aceastā obligatie in fata milioanelor de români care ne-au votat. Si nu putem sā cedem tara unor neaveniti care se pregātesc sā distrugā tot ce am construit bun pentru oameni! Si sper ca toatā lumea sā inteleagā exact asta”, a scris Codrin Ştefănescu pe Facebook.
Viorica Dăncilă a comentat ultima mutare a lui Liviu Dragnea, care a contestat în instanţă noua conducere a PSD. ”Vă dați seama că nu este o decizie a fostului președinte care să ne bucure. Este o decizie care ne întristează, dar nu se va ajunge la acest lucru pentru că noi am făcut totul legal.
Nu am mai discutat cu domnul Dragnea dinainte să fie arestat. Nu știu care sunt considerentele pentru care face acest demers. După ce a fost arestat nu am mai avut absolut nicio discuție cu domnul Dragnea.”, a spus Viorica Dăncilă, la Adevărul Live.
Viorica Dăncilă a fost întrebată dacă-l va grația pe Liviu Dragnea, în cazul în care ajunge la Cotroceni: ”Doamne fereşte, nici nu se pune problema!”.
Newsweek.ro a publicat o înregistrare audio în care Viorica Dăncilă le transmite parlamentarilor PSD strategia la votarea moţiunii de cenzură şi le explică adevăratele mize: dosare, Secția specială pentru magistraţi, numirea procurorilor. Preşedintele PSD le-a impus parlamentarilor să nu voteze, pentru a nu exista discuţii legate de eventuale trădări.
„Miza nu este neapărat un post de prim-ministru. Mizele sunt mult mai mari. Mizele sunt legate de dosare, de secția specială, de numirea procurorilor. Sper că nu vreți să ne întoarcem… și mulți din această sală știu la ce m-am referit. De fapt, asta este miza. Nu vă imaginați că au ca și miză ocupare unor posturi de miniștri pentru care nu au nici un program. Ce să pună în loc? Ce să facă?”, a spus Viorica Dăncilă, potrivit înregistrării publicate de Newsweek.ro.
Moţiunea de cenzură „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” a fost citită joia trecută în plenul Parlamentului, iar dezbaterea şi votul vor avea loc în 10 octombrie. Opoziţia mizează atât pe votul celor 237 de parlamentari care au semnat documentul, dar şi pe votul altor parlamentari din rândul social-democraţilor, neafiliaţilor sau de la minorităţi.