Tudor Chirilă este activ pe rețelele de socializare, acolu unde își ține urmăritorii la curent cu tot ce se întâmplă în viața lui. Juratul emisiunii ”Vocea României”, difuzată la PRO TV, a postat un fragment dintr-un miniserial, intitulat ”Să fie voce”.
În acest fragment acesta povestește despre cum era școala odinioară atunci când era elev. Mai mult acesta este de părere că atunci când un profesor lovea un elev, acest lucru nu supăra pe absolut nimeni.
N-am fost crescuți să avem încredere. În noi, în cei de lângă noi, în visurile noastre. Școala ne-a mințit. Ne-a tras de păr, ne-a urechiat, a nivelat orice încercare de a ieși din rând. Să fii lovit în școală de către un profesor nu era o surpriză și nu indigna pe nimeni. Nici măcar pe părinții noștri. Am fost o generație care a debutat în viață cu frică. Frica nu poate naște încredere. Am fost antrenați să depindem mereu de o instanță superioară. Așa am crescut. Cum ne-a afectat asta peste ani? O, Doamne, în atât de multe feluri…”.a scris Tudor Chirilă pe pagina sa de socializare.
Mesajul acesta reprezintă un fragment din miniserialul ”Să fie voce”, după cum chiar el susține.
”Fragment din episodul 3 al miniserialului „Să fie voce” pe care l-am început acum mai bine de o lună. Ar fi trebuit să postez episodul ăsta săptămîna trecută, dar primul live de la Vocea României m-a solicitat un pic mai mult”. -a completat acesta pe pagina de socializare.
Acesta a avut un edem pe corzile vocale și a mers în Germania pentru a se opera.
„Am spus deja de foarte multe ori povestea asta. Când faci o intervenție chirurgicală, te interesează un chirurg specializat și care operează doar un anumit tip de afecțiune (în cazul meu, chist ori polip) sau, oricum, un chirurg care face doar laringe. Dacă omul ăla face 1000 de operații pe an, e bine. Apoi, ține și de tehnologia cu care poate lucra. Centrul MEVOC, din Hamburg, face doar intervenții pentru profesioniști vocali și au o echipă de terapie vocală formată din terapeut, osteopat și logoped – pentru alte cazuri. Cum Gabi Duțescu, care a fost terapeutul meu ani de zile, a murit în vară, trebuia să găsesc mai ales un terapeut vocal care să lucreze cu mine post-operator. Pentru că adevărata provocare este cum revii la vocea ta și cum asta te poate ajuta să nu te întorci pe masa de operație. Pentru mine, lucrul cu Jale Papila, terapeutul de la MEVOC, care este și cântăreață de operă, a fost o experiență extraordinară, formatoare aș zice. Aproape că mă bucur că am trecut prin asta doar ca să cunosc această metodă, dar, mai ales, preocuparea unui om de a oferi încredere, suport psihologic și o stare permanentă de bine pacientului său. Un om care își îndrumă pacientul nu spre dependența de serviciile lui, ci spre o independență garantată de înțelegerea aplicării metodei de pregătire vocală. Am un nou prieten”, a spus Tudor Chrilă pentru viva.ro