Mesajul unui medic român care s-a vaccinat de COVID. Cadrul medical încurajează populația cu privire la vaccinul COVID produs de Pfizer-BioNTech. Medicul a primit prima două, iar după 48 de ore nu a manifestat niciun efect advers, doar o obișnuită stare de euforie.
Citește și: Coronavirusul nu se transmite prin suprafețe. Care este principala cale de infectare
Medicul dorește să convingă populația că vaccinul produs de Pfizer-BioNTech merită considerație, iar zvonurile nu trebuie ascultate.
Mesajul unui medic român care s-a vaccinat de COVID. ”Dragi colegi si prieteni, As dori sa va incurajez cu privire la mult prea controversatul Vaccin anti Covid 19 produs de Pfizer-BioNTech. Am primit prima doza pe 12 Decembrie la Ora 11.00 ( acum 48 ore) si inafara de o neobisnuita stare de euforie , nu am manifestat nici un alt efect advers. Sper sa va conving ca merita consideratie si sa contrazic zvonurile mincinoase de campanie negativa. Vaccinul va fi cu adevarat eficient daca il facem cu totii si scadem incidenta transmiterii virusului” , a transmis medicul român stabilit în Marea Britanie.
Marea Britanie a fost prima țară din lume care a aprobat folosirea vaccinului coronavirus Pfizer/BioNTech pe scară largă și a comandat 40 de milioane de doze, suficient pentru a vaccina, în primă fază, 20 de milioane de oameni. Campania de vaccinare a început în 8 decembrie, iar prima persoană vaccinată a fost o femeie de 90 de ani.
Alertă, în Marea Britanie a apărut o nouă variantă de coronavirus. Ministrul Sănătăţii spune că SARS-CoV-2 a suferit o mutaţie
Peste 1.000 de cazuri asociate unei ”noi variante” a coronavirusului SARS-CoV-2 au fost identificate în ultimele zile în Marea Britanie, mai ales în partea de sud a ţării, unde această mutaţie ar putea avea o legătură cu creşterea numărului cazurilor de COVID-19.
”Am identificat o nouă variantă de coronavirus, care ar putea fi asociată cu răspândirea rapidă în sud-estul Angliei”, a spus ministrul Sănătăţii de la Londra, Matt Hancock, într-o intervenţie în faţa parlamentului. ”Analizele iniţiale sugerează că această variantă creşte mai repede decât variantele existente”, a adăugat el, referitor la faptul că SARS-CoV-2 a suferit o mutaţie.
”Trebuie să subliniez în acest stadiu că deocamdată nu există nimic care să sugereze că ar fi mai probabil ca această variantă să provoace o afecţiune gravă, iar ultimele date clinice arată că este foarte improbabil ca această mutaţie să nu răspundă unui vaccin”, a explicat oficialul britanic, citat de publicaţiile din Insulă.