Ambulanţierul locuia singur, însă fiica sa a fost cea care a sunat la 112 şi a spus că tatăl său nu se simte bine. Liderul de sindicat de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava, Daniel Feher, crede că echipajul a ajuns greu acasă la colegul infectat.
„Din păcate, ambulanţele erau blocate toate la urgenţe, majoritatea transportă pacienţi confirmaţi cu coronavirus şi stau ore întregi acolo. Ăsta e un motiv pentru care nu putem să onorăm toate solicitările. Din păcate, cred că şi colegului meu i-a fost fatal că nu a putut să ajungă la timp ambulanţa. Nu ştiu în cât timp au ajuns colegii la el”, a declarat Daniel Feher, lider de sindicat la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava.
Acesta a spus că nu ştie cum s-a infectat cu noul coronavirus colegul ambulanţier, dar crede că acesta a rămas acasă pentru că se temea să intre în spitalul Suceava, pentru că „acolo e dezastru”.
„Nu ştiu să vă spun de unde a luat, dar în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă avem cam în jur de 50 confirmaţi şi încă 15 în izolare. Dintre cei confirmaţi sunt şi persoane internate care sunt mai grav, alţii au preferat să stea la domiciliu şi bănuiesc că şi colegul care a decedat tot aşa, se temea să intre în spital, că acolo e dezastru”, a mai spus Daniel Feher.
Potrivit acestuia, echipamentele de protecţie au existat şi există, însă, din păcate, unele au fost de proastă calitate. „În momentul în care le îmbrăcai se desfăceau, se rupeau în timpul transportului pacientului”, a mai explicat Feher.
Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi, primul deces în urma infectării cu noul corinaviru în rândul personalului medical, fiind vorba de un ambulanţier de 53 de ani, de la Suceava. Acesta lucra de 25 de ani la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava, având aceeași meserie ca tatăl său.