Aflat într-o vizită oficială în Franța, ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, a făcut o serie de precizări importante despre creșterea numărului de militari activi. Oficialul român își dorește forțe armate care, împreună cu aliații și partenerii României, să poată apăra teritoriul național și pe cetățenii români. De asemenea, politicianul a remarcat că tot mai mulți români se îndreaptă spre o carieră în armată.
„Ne interesează să avem forțe armate care, împreună cu aliații și partenerii noștri, să-și poată asigura funcția cea mai importantă pe care o au, și anume apărarea teritoriului național și a cetățenilor României”, a declarat ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.
Oficialul guvernamental susține că măsurile luate de Guvernul României, în ultima vreme, au făcut ca numărul celor care ajung să intre în armată să fie mai mare decât al celor care își doresc să iasă din cadrul ei.
„În primul rând, vreau să vă spun că, începând cu sfârșitul anului trecut, tendința în ceea ce privește cei care intră în rândul armatei este mai mare decât numărul celor care părăsesc. Asta înseamnă că măsurile pe care le-am luat, măsurile pe care le-a luat Guvernul, stimularea, să zicem, inclusiv salarială în ceea ce privește creșterea calității vieții militarilor, au rezonat în decizia oamenilor, fie de a urma o carieră militară, fie de a nu părăsi armata, un lucru care ne bucură”, a mai spus Angel Tîlvăr.
În ceea ce privește creșterea numărului de militari activi, ministrul Apărării a explicat că strategia va fi definitivată în ianuarie 2025.
„În ianuarie vom avea o discuție finală, pentru că sunt multe procese de reflexe vizavi de acest lucru, împreună cu aliații noștri. Evident că și punctul de vedere al aliaților noștri va conta în deciziile pe care le vom lua și asta pot să vă spun la acest moment. Ne interesează să avem forțe armate care, împreună cu aliații și partenerii noștri, să-și poată asigura funcția cea mai importantă pe care o au, și anume apărarea teritoriului național și a cetățenilor României, a conchis ministrul Apărării.
Vezi și Guvernul a adoptat Strategia naţională pentru susţinerea părinţilor. Ce prevede programul