Dacă pe listele propuse de competitorii electorali pentru Consiliul General cea mai mare parte dintre candidaţi au studii superioare, fiind profesori, economişti, jurişti sau ingineri, printre aceştia se numără şi candidaţi cu studii medii, cum ar fi zidari, tâmplari, lăcătuşi, electricieni, sudori şi secretare, care vor să decidă pentru soarta Capitalei în următorii patru ani.
Astfel, Partidul Social Democrat al Muncitorilor propune drept candidaţi, alături de un muzician, doi jurnalişti, pensionari, mai mulţi studenţi şi un cameraman, un maistru de instalaţii, un maistru electro-mecanic, un prelucrător prin aşchiere, un reglor, un muncitor, un mecanic auto, un lăcătuş mecanic.
Vor ca, din partea acestui partid, să contribuie cu experienţa proprie, la bunul mers al administraţiei municipiului şase şoferi, un tâmplar, un zidar, un bucătar, un ospătar, dar şi coafeză şi o femeie „de profesie casnică”.
PRM propune, printre candidaţii săi, un biolog, un artist liric, medic veterinar şi un regizor de montaj, precum şi o casnică de profesie inginer, un pensionar de profesie maistru sculer şi un mecanic de locomotivă.
Sperând că vor fi omul potrivit la locul potrivit în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, mai candidează un paznic, de profesie lăcătuş mecanic, un instructor de fitness, având ca profesie de bază cea de tipograf, şi un inginer care declară la rubrica „ocupaţie” că este preşedinte al unei asociaţii de proprietari.
Pentru cele 55 de locuri în CGMB, PDL a înregistrat o listă cu 69 de candidaţi, dintre care 24 sunt directori. Listele cuprind mai mulţi administratori, manageri şi consilieri, un politolog şi un conferenţiar universitar, dar şi un electrician şi un maistru constructor fără ocupaţie.
Alături de un profesor doctor inginer, un inginer diplomat, un şef care de producţie, un medic rezident şi un silvicultor, mai vor să decidă, din partea UNPR, în toate problemele de interes local ale oraşului Bucureşti, un asistent medical, un merceolog, un şofer, un candidat fără ocupaţie, de profesor inginer şi jurist, un tehnician, un tehnoredactor fără ocupaţie şi un mecanic pentru motoare de avioane.
Sperând să găsească locul potrivit în slujba cetăţenilor Municipiului Bucureşti, candidează, de asemenea, un funcţionar administrativ, de profesie instalator tehnico-sanitare, un profesor de educaţie fizică şi sport având ocupaţia de administrator şi un mecanic auto care este şef de departament.
USL are drept candidaţi pentru acest consiliu un conferenţiar universitar, un conferenţiar universitar doctor, un decan, un profesor universitar, un doctor inginer, un medic primar şi unul veterinar, un jurnalist, un funcţionar public şi un absolvent de ştiinţe politice, şomeri şi un profesor de desen având ocupaţia de manager.
PNŢCD doreşte ca reprezentanţi în consiliu un regizor, trei artişti plastici, un dentist, un fizician, un biolog, un geolog, un fotoreporter şi doi jurnalişti, un inginer casnică, un electrician şi un electro-mecanic pensionar.
Unsprezece şoferi, candidând din partea Partidului Naţional Democrat Creştin, doresc să fie consilieri generali, alături de doi motostivuitorişti, doi mecanici, un electrician, un sudor, un tinichigiu, un mecanic auto, o casieră, un marochiner, un curier şi un poliţist pensionar.