Meta, compania care deține Facebook și Instagram, anunță încă 10.000 de concedieri

Meta Platforms, compania mamă a Facebook, a anunţat marţi că va desfiinţa 10.000 de locuri de muncă, la doar patru luni după ce a disponibilizat 11.000 de angajaţi, devenind prima mare companie din sectorul de tehnologie care anunţă al doilea mare val de disponibilizări.
Filip Stan
15 mart. 2023, 09:50
Meta, compania care deține Facebook și Instagram, anunță încă 10.000 de concedieri

„Ne aşteptăm să ne reducem efectivele cu aproximativ 10.000 de persoane şi să închidem aproximativ 5.000 de posturi suplimentare pe care nu le-am ocupat încă”, a declarat directorul general al Meta, Mark Zuckerberg, într-un mesaj trimis angajaţilor.

Aceste noi disponibilizări fac parte dintr-o restructurare mai amplă a Meta, conform căreia structura organizaţională a companiei va fi diminuată, o serie de proiecte de importanţă redusă vor fi anulate iar ritmul angajărilor va fi încetinit.

Mark Zuckerberg a anunţat anterior că 2023 va fi „Anul Eficienţei” prin promisiunea de a reduce costurile cu cinci miliarde de dolari, până la un interval cuprins între 89 şi 95 de miliarde de dolari.

Citește și: Motivul pentru care telefonul tău se încarcă greu. Iată soluția pentru o încărcare eficientă

Înrăutăţirea condiţiilor economice a declanşat un val de restructurări în rândul companiilor americane, de la marile bănci de pe Wall Street, precum Goldman Sachs şi Morgan Stanley, şi până la marile firme din sectorul tehnologiei precum Amazon.com şi Microsoft.

În total, industria tehnologiei a disponibilizat peste 280.000 de angajaţi de la începutul lui 2022 şi până în prezent. În luna noiembrie a anului trecut, Meta a anunţat că intenţionează să renunţe la 11.000 de angajaţi la nivel mondial. Compania care a investit miliarde de dolari pentru a construi metaversul său futurist se confruntă cu o diminuare a cheltuielilor cu publicitatea după pandemie din partea companiilor care trebuie să facă faţă unei inflaţii ridicate şi majorării dobânzilor.

Alți giganți IT care au făcut disponibilizări masive sunt: Microsoft, Amazon, Alphabet (Google), Ericsson, Yahoo etc.

Citește și: Blik, alternativa la Revolut, intră pe piața din România. Cum funcționează și ce trebuie să știe toți românii